IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Слънце Стара Загора-Табак планира облигационна емисия

Дружеството може да издаде облигации за до 10 млн. евро в рамките на следващите 5 години

11:46 | 23.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Слънце Стара Загора-Табак планира облигационна емисия

Общото събрание на Слънце Стара Загора-Табак АД, насрочено за 25 октомври, ще гласува за издаване на до 10 млн. евро облигации, включително и конвертируеми.

Предвижда се емисията да бъде регистрирана за търговия на БФБ до 6 месеца след издаването й, се казва в поканата за Общото събрание, публикувана чрез БФБ.

Събранието ще гласува за изменение в устава на дружеството, което да позволява на Съвета на директорите му в срок до 5 години да взема решение за издаване на облигации (включително и конвертируеми) до общ размер от 10 млн. евро.

През първото полугодие на 2010 приходите от продажби на дружеството се удвояват на годишна база до 2,1 млн. лв., но е отчетена загуба в размер на 1,2 млн. лв. при отрицателен резултат от 1,9 млн. лв. за същия период на 2009.

Последната сделка с акциите на Слънце Стара Загора-Табак на БФБ е от 23 август на цена 7,20 лв. за брой, което представлява понижение от 4% от началото на годината и спад от 15% за последните 12 месеца.

Пазарната капитализация на компанията е в размер на 8,5 млн. лв.

Свързани компании:

Слънце Стара Загора-Табак АД(SUN)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още