IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Приключи туининг проекта за укрепване на административния капацитет на КФН

Проектът завърши със семинар за новите европейски надзорни институции и националните надзори

17:27 | 21.09.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Приключи туининг проекта за укрепване на административния капацитет на КФН

Днес се проведе заключителен семинар на тема: ”Новите европейски надзорни институции и националните надзори: общ правилник, единна надзорна култура, по-активно сътрудничество”, се казва в прессъобщение на Комисията за финансов надзор (КФН).

С този семинар завършва едногодишния туининг проект „По-нататъшно укрепване на административния капацитет на КФН за успешно прилагане достиженията на правото на ЕС” между Министерството на икономиката и финансите на Италия и КФН.

Събитието е било открито от председателя на КФН г-н Стоян Мавродиев и от посланика на Италия в Република България Н.Пр. Стефано Бенацо.

Г-н Мавродиев е подчертал голямото значение на туининг проекта за КФН в светлината на значимите промени, които Eвропейския съюз предприема за създаването на нова надзорна рамка с цел постигането на единен и стабилен европейки пазар на финансови услуги.

„Ние сме убедени, че придобитите в семинарите и дискусиите нови знания ще помогнат на българските експерти в процеса на интеграцията на КФН в новите европейски надзорни структури.” – е казал г-н Мавродиев.

Той е подчертал важността на проекта и за представителите на бизнеса, участвали в поредица от семинари и събития, на които бяха разгледани „горещите теми” на законодателната рамка на европейските финансови пазари.

Алесандро Ривера, ръководителят на проекта и генерален директор на ІV-та Дирекция на Министерство на икономиката и финансите на Република Италия е изнесеъл презентация на тема „Предизвикателствата пред българската надзорна система от гледна точка на туининг проекта”. 

Джовани Сичилияно, ръководител на Управление „Икономически изследвания” на Италианскaта национална комисия за надзор на ценните книжа и борсите (CONSOB) е говорил по темата „Становище на Националната комисия за надзор на дружествата и борсата в Италия относно промените, произтичащи от утвърждаването на новата европейска надзорна институционална система по отношение на вътрешната организация и международното сътрудничество”.

Кратко обобщение на свършеното през тези 12 месеца е направил и постоянният туининг съветник по проекта г-н Карло Бианкери, без чиито огромни усилия проектът не би могъл да постигне целите и задачите си и не би бил толкова ползотворен за всички участници в реализирането му. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:23 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
SEBULBA
преди 13 години
Те докато хрантутниците от КФН си пият кафетата по разни семинарчета, Бат'Бож хубаво тунингова ХДП откъм активи... И ако и този път не вземат адекватни мерки, просто да намерят нужния капацитет да си бият шута през вратата, кой откъде е...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още