IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

УД Оверон финанс се отказва от лиценза си на управляващо дружество

Управляваният от дружеството фонд Оверон престо е с под 500 хил. лв. активи и не може да извършва обратно изкупуване

08:34 | 21.09.10 г.
УД Оверон финанс се отказва от лиценза си на управляващо дружество

УД Оверон финанс се отказва от лиценза си на управляващо дружество, като на последното общо събрание на акционерите Съветът на директорите е овластен да върне лиценза, се казва в протокол от общо събрание на акционерите проведено на 16 август 2010 г.

Предметът на дейност на дружеството се променя, като то вече ще извършва консултантска дейност с правна и икономическа насоченост, посредничество, както и всякаква друга дейност разрешена от законодателството.

Основни акционери в управляващото дружество са Атанас Видев със 33,33% и Иван Иванов с 30%.

Единственият договорен фонд на дружеството е ДФ Оверон Престо е с начало на публичното предлагане от 25 юни 2009 г. В момента активите му са за 223 хил. лв., което е под минимално изискуемите 500 хил. лв., за да извършва обратно изкупуване. Фондът инвестира в акции до 90% от активите си, като таргетът на вложенията му са България и страните от региона.

В момента броят на българските управляващи дружества е 30, а заедно с чуждестранните имащи разрешение да предлагат фондовете си у нас достигат 40.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:41 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още