IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Консолидираните отчети на публичните дружества на фокус през седмицата

Интерес ще представляват и преките чуждестранни инвестиции в нефинансовия сектор през второто тримесечие и отчетът на банковата система за юли

08:00 | 30.08.10 г.
Консолидираните отчети на публичните дружества на фокус през седмицата

Понеделник (30 август) е краен срок за предаване на тримесечните консолидирани отчети на публичните дружества за второто тримесечие на 2010 г.

В понеделник или вторник БНБ ще публикува отчет на банковата система за първите седем месеца на 2010 г. Печалбата на банковата система през юни бе най-голяма за последните 12 месеца.

За понеделник е насрочено общо събрание на акционерите на Далия АД.

Също в понеделник НСИ ще предостави разнообразни данни, сред които преките чуждестранни инвестиции в нефинансовия сектор през второто тримесечие на 2010 г. Данните са интересни, защото общо ПЧИ са 358,5 млн. евро през полугодието на 2010 г.

Само за първото тримесечие на 2010 г. ПЧИ в нефинансовия сектор бяха за 513 млн. евро.

Според министъра на икомиката Трайчо Трайков 4 транзакции за 200 млн. евро формират отрицателните ПЧИ до март.

Предстои да видим дали нефинансовият сектор продължава да привлича значителни преки чуждестранни инвестиции.

Също в понеделник НСИ ще обяви стойностите на индекса на цените на производител в промишлеността през юли 2010 г., както и разходите за придобиване на ДМА и придобити ДМА през второто тримесечие на 2010 г.

Във вторник (31 август) НСИ ще информира за производството и доставката на енергийни продукти през юни 2010 г., за цените на електроенергията и природния газ за индустрията и домакинствата, както и данни за различните видове транспорт.

Ще бъдат публикувани и предварителни данни за туристическите пътувания и разходите за туризъм на населението през второто тримесечие на 2010 г.

За вторник е насрочено общо събрание на облигационерите на ЕЛАРГ фонд за земеделска земя АДСИЦ, на което ще се гласува разсрочване на облигационната емисия на дружеството.

За вторник е насрочено и общо събрание на акционерите на Варна-Плод АД.

За сряда няма насрочени събития.

В четвъртък (2 септември) започва търговията с правата за увеличение на капитала на Сила холдинг АД.

За петък (3 септември) е насрочено общо събрание на акционерите във Формопласт АД. В същия ден НСИ ще обяви данни за жилищните сгради през второто тримесечие на 2010 г., както и данни за 2009 г. за застрахователите, пенсионните дружества, инвестиционните дружества и договорни фондове и здравноосигурителните дружества.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:40 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още