IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

КФН одобри коригирани търгови предложения за Интрансмаш и Гранд Хотел Варна

Комисията вписа в регистъра си емисията от увеличението на капитала на Унифарм

09:50 | 26.08.10 г. 3
Автор - снимка
Създател
КФН одобри коригирани търгови предложения за Интрансмаш и Гранд Хотел Варна

На вчерашното си заседание Комисията за финансов надзор (КФН) е одобрила коригирано търгово предложение от Алфа Асетс ЕООД за закупуване на акции от останалите акционери на Интрансмаш Инженеринг АД при цена от 33,60 лв. за брой чрез инвестиционен посредник Дилингова финансова компания АД.

Комисията е одобрила и коригирано търгово предложение от Балкантурист Елит ЕАД за закупуване на акции от останалите акционери на Гранд Хотел Варна АД на цена от 8,88 лв. за брой чрез инвестиционен посредник Първа Финансова Брокерска Къща ООД, се казва в прессъобщение на комисията.

КФН е вписала в регистъра си емисията акции на Унифарм АД с цел търговия на регулиран пазар. Емисията е в размер на 5 млн. обикновени акции с право на глас и номинал 1 лев, издадена в резултат от увеличение на капитала на дружеството от 1 на 6 млн. лв.

Регулаторът издава разрешение на управляващо дружество Адамант Кепитъл Мениджмънт ЕАД да организира и управлява договорен фонд ЕйСиЕм Опортюнити, който е с умерен до висок рисков профил, и потвърждава проспект за публично предлагане на дяловете му.

Комисията вписва дяловете в публичния си регистър и вписва ДФ ЕйСиЕм Опортюнити като емитент.

КФН потвърждава и проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия облигации, издадени от Специализирани логистични системи АД, в размер на 2 млн. евро.

Емисията е разпределени в 2 хил. броя обикновени, лихвоносни, безналични, поименни, свободнопрехвърляеми, неконвертируеми, необезпечени облигации, с номинална стойност хиляда евро всяка, с фиксирана годишна лихва в размер на 7,5%, 6-месечен период на лихвено плащане и изплащане на главницата на две равни вноски заедно с последните две лихвени плащания. Срокът на облигационния заем е 5 години, считано от 04.05.2010, с падеж 04.05.2015.

Комисията вписва горепосочената емисия облигации във водения от КФН регистър и вписва Специализирани логистични системи АД като емитент.

КФН издава на ГРУПАМА ЖИВОТОЗАСТРАХОВАНЕ ЕАД допълнителен лиценз за нов вид застраховка – „Живот, свързана с инвестиционен фонд”.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:26 | 03.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
surfer
преди 13 години
до маминото:http://***.investor.bg/news/article/95989/5.htmlhttp://***.investor.bg/news/article/96064/5.htmlhttp://***.investor.bg/companies/view/1608.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
маминото
преди 13 години
А кога ще се наканят да пуснат и Софарма логистика за търговия???????? Още колко месеца им трябват?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
SEBULBA
преди 13 години
За Гранд Хотел Варна. Тъкмо Даринката да довърши грабежа на своите съдружници, дето започна от Илия Павлов. Само да помни, че на оня свят няма нищо да може да вземе от заграбеното...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още