IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Печалбата на Биовет се увеличава повече от два пъти през второто тримесечие

Консолидираните продажби на дружеството се повишават с 11% за тримесечието на годишна база

17:50 | 25.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на Биовет се увеличава повече от два пъти през второто тримесечие

Нетната печалба на Биовет АД през второто тримесечие на 2010 нараства със 121% на годишна база до 3,25 млн. лв., показва консолидираният отчет на дружеството, публикуван чрез БФБ.

Приходите от продажби на компанията за тримесечието се повишават с 11% на годишна база до 32,6 млн. лв.

През първото тримесечие на годината продажбите на Биовет спаднаха с 3,1% на годишна база, но печалбата бе 2,1 млн. лв. при само 60 хил. година по-рано.

За полугодието приходите на компанията се повишават с 3,7% на годишна база до 61,6 млн. лв., а печалбата нараства 3,5 пъти до 5,34 млн. лв.

Производствената и търговска дейност на Биовет през третото тримесечие на годината ще бъде насочена към оптимално натоварването на производствените мощности, разширяване на асортимента на произвежданите продукти, усъвършенстване на съществуващите и внедряване на нови перспективни технологии, както и продължаване на реконструкцията и модернизация на производствените мощности, се казва в междинния доклад за дейността на дружеството.

Последната сделка с акциите на Биовет на БФБ е от понеделник, 23 август, на цена 6,60 лв. за брой, което представлява понижение от 0,5% от началото на годината и ръст от 54% за последните 12 месеца. Пазарната капитализация на компанията е в размер на 44,8 млн. лв.

Свързани компании:

Биовет АД(53B)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:23 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още