IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

КФН не допусна трима до изпита за брокер и двама до изпита за консултант

Регистрирани са емисиите на Експат Бета АДСИЦ и Кепитъл Мениджмънт АДСИЦ

17:18 | 18.08.10 г.
КФН не допусна трима до изпита за брокер и двама до изпита за консултант

Комисията за финансов надзор (КФН) отказва да допусне Иван Иванов, Йордан Роев и Димитър Димитров до изпит за придобиване на право за извършване на дейност като брокер, който ще се проведе на 28 август 2010 г.

Регулаторът отказва да допусне Бойко Стоянов и Иван Иванов до изпит за придобиване на право за извършване на дейност като инвестиционен консултант, насрочен на 4 септември 2010 г., съобщават от регулатора.

Причините са различни, като най-често срещаната е, че не е получена декларация по чл. 3 от Наредба 7 на КФН, който касае деклариране на обстоятелствата, че на лицето не са налагани административни наказания, не  е било член на дружество, обявено в несъстоятелност, и други.

Един от недопуснатите не е успял да докаже, че има висше образование.

КНФ вписва емисия от акции, издадени от Експат Бета АДСИЦ, в резултат на увеличение на капитала с 800 300 е емисионна цена от 1 лв. Новият капитал е разпределен в 5 143 190 акции, става ясно още от съобщение на комисията.

Регулаторът потвърдждава проспект за първично публично предлагане на емисия акции, издадени от Имоти Директ АДСИЦ, гр. София, в резултат на увеличаване капитала на дружеството. Емисията е в размер на 18,9 млн. акции с емисионна цена от 10 лв./бр. Книжата са в процес на емитиране.

Надзорът вписа емисия от акции, издадени от Кепитъл Мениджмънт АДСИЦ. Емисията е в размер на 148 148 акции с емисионна стойност 54 лева. Емисията е издадена в резултат на увеличение капитала на дружеството от 830 153 лева на 978 301 лева разпределени в акции с номинал 1 лев.

КФН също така одобрява оздравителна програма на УД Ултима Капитал Мениджмънт ЕАД, която предвижда увеличаване на капитала на дружеството от 300 хил. лв. на 350 хил. лв. чрез издаване на нови 50 хил. акции с номинална стойност 1 лев.

Регулаторът спира производство по прекратяване на договорен фонд Оптима Селект, организиран и управляван от УД Интеркарт Инвестмънт АД, въз основа на направено искане от страна на управляващото дружество.

КФН одобри промяна в устава на Парк АДСИЦ, гр. София, свързана с привеждане на разпоредбите на устава с изискванията на ЗППЦК и с въвеждане на задължението общото събрание да избере одитен комитет.

Издадено е одобрение на застрахователния брокер Комплекс Риск Солюшънс ЕООД, гр. Варна, да извършва дейност при условията на свободата на предоставяне на услуги на територията на Румъния, Великобритания, Франция и Гърция. КФН ще изпрати уведомления до компетентните органи на съответните страни за намеренията на брокера да извършва дейност на техните територии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:26 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още