IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Общото събрание на Алма Тур одобри финансиране за 17,3 млн. евро

Средствата ще се използват за издължаване на съществуващи кредити, предсрочно погасяване на облигационната емисия на дружеството, както и за изграждането на хотелски комплекс Тамплиер в Банско

11:10 | 10.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Общото събрание на Алма Тур одобри финансиране за 17,3 млн. евро

Алма Тур БГ АД да ползва финансиране на обща стойност 17,275 млн. евро, е решило Общото събрание на дружеството, проведено на 6 август, се казва в уведомление, публикувано чрез Бюлетин Investor.bg.

13,905 млн. евро от финансирането е под формата на два инвестиционни кредита - от УниКредит Булбанк АД (10,905 млн. евро) и Централна кооперативна банка АД (3 млн. евро) - с краен срок за издължаване на главницата 20.11.2017.

Лихвите по кредитите се плащат всеки месец, като по първия те са в размер на едномесечен EURIBOR + 5,55%, a по втория – фиксирана лихва от 8,5% годишно.

Останалата част от финансирането представлява кредитна линия от УниКредит Булбанк в размер на 1,8 млн. евро. и договор за банков кредит под условие от същата банка на стойност 1,57 млн. евро. Лихвата по кредитната линия е едномесечен EURIBOR + 5%.

7,905 млн. евро от инвестиционните кредити ще бъдат използвани за рефинансиране в пълен размер на инвестиционни и оборотни кредити, сключени от дружествата от групата на Алма Тур с ОББ АД.

4 млн. евро ще отидат за предсрочно погасяване на облигационната емисия на Алма Тур, която в началото на март бе удължена до август 2012.

С 2 млн. евро ще бъдат финансирани 57% от стойността на СМР (без ДДС) по изграждането на хотелски комплекс Тамплиер в Банско.

От кредитната линия 1,2 млн. евро ще послужат за погасяване на съществуващ дълг към ОББ, както и за плащания по ДДС, във връзка с изграждането на комплекс Тамплиер. Остатъкът от 600 хил. евро ще се използва за осъществяване на текущи разплащания.

Свързани компании:

Алма Тур БГ АД - падежирана(9E9A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:11 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още