IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

КЗК не откри пречки за сделката за "Радио и телевизионни станции"

Комисията установи, че не се изисква уведомяване относно концентрацията, произтичаща от сделката

17:40 | 23.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
КЗК не откри пречки за сделката за "Радио и телевизионни станции"

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) установи, че не се изисква уведомяване относно концентрацията, произтичаща от сделката за Национално управление „Радио и телевизионни станции“ (НУРТС), се казва в прессъобщение на комисията.

През април Българска телекомуникационна компания АД (БТК) продаде 50% от Националното управление „Радио и телевизионни станции“ (НУРТС) на Манселорд Лимитид, Кипър (собственост на Цефор Холдинг Лимитид). Съвместното дружество ще се нарича НУРТС България ЕАД. То ще контролира Тауърком България ЕАД, което ще стане приемник на НУРТС.

На уведомяване пред комисията подлежат концентрациите, при които общият оборот на територията на страната на участниците в концентрацията надхвърля 25 млн. лв. за предходната година и оборотът на всяка засегната компания (или този на самото предприятие – обект на придобиване) превишава 3 млн. лв.

От участниците в концентрацията оборот на територията на страната за 2009 има единствено БТК и той е над прага от 25 млн. лв. Тя обаче е единственият участник с оборот.

Предприятието обект на придобиване (НУРТС България ЕАД) също няма оборот, тъй като съгласно становище на Европейската комисия относно концентрациите, когато 100% дъщерно предприятие (НУРТС) стане част от ново съвместно предприятие (НУРТС България ЕАД), то оборотът му не се отнася към новото предприятие (в случая обектът на придобиване).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още