IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Елана холдинг погаси предсрочно облигационната си емисия

Средствата са осигурени от мажоритарния собственик и дългосрочно банково финансиране

11:34 | 08.06.10 г.
Елана холдинг погаси предсрочно облигационната си емисия

Елана холдинг АД погаси предсрочно облигационната си емисия, като изкупи обратно облигациите си в началото на юни тази година, съобщиха от дружеството. Падежът на книжата беше 14 юни 2010 г., като предсрочността е около две седмици.

Обезпечената целева емисия на Елана холдинг АД беше в размер 3 460 000 евро, пласирана при условия на частно предлагане на 14 юни 2006 г.

"Емисията е обратно изкупена чрез средства на мажоритарния собственик в комбинация с дългосрочно банково финансиране, свързано с реализацията на проекта , който представляваше обезпечение на емисията", съобщиха от Елана холдинг за Investor.bg.

Eмисията е обезпечена с недвижим имот в местността Южен парк в гр. София, като бе удължена с една година.

В началото на юни тази година и Феърплей интернешънъл погаси предсрочно облигациите по втората си емисия, след като по-рано стори това и с първата си емисия.

В същото време все още са заплетени случаите с облигациите на Ален мак, където облигационерите искат несъстоятелност. Също така не са приключили и сагите с книжата на Балканкар-Заря и Алу-пласт.

Наскоро бяха разсрочени книжата на Флорина АД, а сагата с облигациите на Роял Патейтос приключи, като облигационерите са взели доста малка част от вложенията си.

В следващите два месеца се очаква развитие по две облигационни емисии. На 3 август 2010 г. е падежът по облигациите за 10 млн. евро, издадени от ЕЛАРГ Фонд за земеделска земя АДСИЦ, а на 14 август 2010 г. е падежът на облигациите на Интеркапитал пропърти дивелопмънт АДСИЦ за 5 млн. евро.

Свързани компании:

Елана Холдинг АД(9IQA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още