IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Одобрено е търгово предложение за Пиринхарт на цена от 3,40 лв.

КФН вписа в публичния регистър емисия акции на Марбъл Артс

16:33 | 02.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Одобрено е търгово предложение за Пиринхарт на цена от 3,40 лв.

Коригирано търгово предложение от Алфа дивелопмънтс ЕАД за закупуване на акции от останалите акционери на Пиринхарт АД, е било одобрено на днешно заседание на Комисията за финансов надзор (КФН).

Предложената цена за една акция е 3,40 лв., като закупуването ще се осъществи чрез инвестиционен посредник Булброкърс ЕАД.

Последната сделка на БФБ с акциите на Пиринхарт е от 21 април на цена 3,20 лв., което осигурява на дружеството пазарна капитализация от 2,11 млн. лв.

КФН също така е вписала в регистъра на публичните дружества Марбъл Артс АД и е потвърждила проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия акции, които  представляват съдебно регистрирания капитал на дружеството.

Емисията, вписана в публичния регистър, е в размер на 100 хил. лв., разпределени в 100 хил. броя обикновени акции, с номинална стойност 1 лв. всяка, се казва в прессъобщението на КФН.

Основната дейност на дружеството е свързана с обработката на мрамор, стандартизация и маркетинг на продукти, главно от мрамор, набавяни или от собствени кариери, или от други доставчици. Основният пазар, на който дружеството ще оперира е българският пазар за мрамор и гранит.

Учредители на „Марбъл Артс” АД, гр. София, са Константинос Михелакис с 99.99 % от капитала на дружеството и Султана Валаси  - с 0.01%.

Емитентът има едностепенна система на управление, като членове на Съвета на директорите са Илиас Караволиас   – председател  на СД, Марио Михелакис – заместник-председател и Константинос Михелакис - изпълнителен член.

Дружеството се представлява и управлява от изпълнителния директор Константинос Михелакис.

Свързани компании:

Пиринхарт АД(4PJ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:10 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още