IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силен ръст на пътуванията в бизнес и първа класа през март

Въпреки това обаче търсенето на места в бизнес и първа класа е с 15 на сто по-слабо от нивата си преди кризата

15:52 | 17.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Силен ръст на пътуванията в бизнес и първа класа през март

Търсенето на самолетни билети за бизнес и първа класа е продължило силно да расте през март, по данни на Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA), цитирани от Ройтерс.

През месеца са били закупени с 10,8 на сто повече такива места спрямо март 2009 г., с което продължава повишението от началото на годината.

Въпреки това обаче търсенето на места в бизнес и първа класа е с 15 на сто по-слабо от нивата си преди кризата.

За разлика от тях продажбите на билети за пътническа класа са се върнали на нивата си от преди кризата, като за март са нараснали с 8,8 на сто.

Според асоциацията изригването на вулкана Ейяфятлайокутл в Исландия, който продължава да възпрепятства трафика в Европа, ще се отрази в спад на международния върдушен превоз с 4 на сто през април.

Заради вулканичната пепел днес бяха отменени около 1000 полета, а стотици хиляди пътници останаха по летищата в някои части на Северна Европа. Някои от най-натоварните летища в Европа като Хийтроу в Лондон и Схипхол в Амстердам бяха затворени за по няколко часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:26 | 16.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още