IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Последните места на земята без коронавирус

Все още има 33 страни и територии, които не са засегнати или поне не са съобщили за инфекции, свързани с COVID-19

21:40 | 29.04.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Въпреки че досега COVID-19 е заразил повече от 3 милиона души по света, има 33 държави и територии, които все още не са докладвали нито един случай на патогена, пише Ройтерс.

Сред тези места попадат Коморските острови, Лесото, Таджикистан, Туркменистан и малки далечни островни държави в Тихия океан като Науру, Кирибати и Соломоновите острови. 

Към 20 април 214 държави и територии на признатите от 247-те признати от Организацията на обединените нации (ООН) страни по света са регистрирали поне по един случай на COVID-19. От тях 190 са преживели и локално огнище. Има смъртни случаи в поне 166 от тези страни.

Но само защото една нация не е съобщила за инфекция, това не означава непременно, че там не е имало случаи на зараза, подчертават от Ройтерс.

Например, Северна Корея не е съобщавала за случаи на предаване на коронавирус, но тя граничи с Китай, Русия и Южна Корея, които са или са били засегнати сериозно от пандемията.

Някои тенденции могат да се видят, като се разгледа разпространението на коронавируса по региони. Азия преживя приблизително две мащабни вълни на предаване през граница, докато в Европа много страни започнаха да съобщават за случаи от края на февруари.

В Южна Америка и Африка изглеждаха не е имало случаи на зараза през януари и февруари, преди коронавирусът да се разпространи бързо сред страните там след това.

Пет държави и територии успяха да овладеят вируса след докладване на случаи на зараза. Това са Ангила, Гренландия, Карибските острови Сейнт Бартоломей и Сейнт Лусия и Йемен.

Нито една от тези страни не е съобщавала за смъртни случаи или не посочва някакви активни в момента инфекции, като заразените са се възстановили напълно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:01 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още