IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

23 хил. мигранти по света са загинали от 2014 г. насам

От октомври 2013 г. при опит да достигнат Европа през Средиземно море са загинали 15 хил. души

08:40 | 31.08.17 г. 5
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Около 23 хил. мигранти са загинали от 2014 г. по света, а за последните 20 години броят на загиналите по миграционните маршрути е 60 хил., заяви Международната организация по миграция (МОМ), цитирана от ТАСС.

МОМ каза в изявление във връзка с отбелязвания на 30 август Международен ден на безследно изчезналите, че "не всички случаи на смърт или изчезване се съобщават и не всички се регистрират", тъй като телата на загиналите мигранти невинаги могат да бъдат открити или разпознати.

По данни на МОМ от октомври 2013 г. при опит да достигнат Европа през Средиземно море са загинали 15 хил. души. Този миграционен маршрут е най-смъртоносният - от началото на тази година броят на загиналите по него превишава 2400.

В Северна Африка от януари са загинали 265 мигранти, на път от Мексико за САЩ - 249 мигранти, в района на Африканския рог - 156 мигранти, в Африка на юг от Сахара - 147 мигранти, в Карибско море - 95 мигранти, в Централна Америка - 50 мигранти, а в Югоизточна Азия - 45, предаде БТА.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
V.At.
преди 6 години
Загиването на хора не е добре, но се питам следното. Стандартният начин за придвижване на мигранти през Средиземно море е следният: Качват се на надуваема лодка в Либия, лодката се пука и корабите на НПО ги спасяват. 23 хиляди души не съвсем. Е все пак този тип надуваеми лодки не се произвежда в Либия. От къде се взеха и кой ги доставя?Въпрос на бизнес.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 0
michaelis12
преди 6 години
ми аз им казах че тва не е верно и тия ми изтрили коментара креттените и на мене ми е мноооо чудно къде, кой, кво, що преброени трупове ли имат, пишат тука на кестерме и лъжат, после ше насъскаме Габриелата да се бори с фалшивите новини първо тука .......Първо ако фашагите от запада не беха им строшили къщите тия немаше да дойдат и второ никой не е карал никой да ходи с надуваема лодка в морето .......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
bgMan
преди 6 години
А как имат такива точни цифри от МОМ?Броят и описват намерените тела или и затова си има специални сателити?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 1
michaelis12
преди 6 години
нешо нередно и неверно ли има че каам че Запада бомбардира и убива хората или ко ?!? За тва и се дават там ако въобще е верно пак повтарям щот вие мнооо лъжете напрайте си справка с ЕЛ. Колите щот колите са едва 270 бройки не са 2000 и станциите са 69 не са 80 ..... :)) И стига сте поствали фалшиви новини че оная вампира Габриел първо вас треа да погне ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още