IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лидерите от Г-20 ще работят за засилване на икономическия растеж

Министрите по цифрова политика на 20-те най-големи икономики се срещат за първи път догодина

17:11 | 04.09.16 г. 5
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Лидерите от Г-20 са се съгласили на срещата в Китай, че е необходимо да работят заедно за засилване на световния икономически растеж, заяви германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от Ройтерс.

Меркел приветства съсредоточаването на Китай върху структурните реформи по време на ротационното му председателство на групата и заяви, че министрите по цифровата политика на 20-те най-големи икономики в света ще се срещнат за първи път догодина, когато Германия ще поеме председателството на Г-20.

По думите й Г-20 също така планира да създаде работна група за иновации. 

Заместник-генералният секретар на японското правителство Коичи Хагиуда каза, че страните от групата са на път да се споразумеят, че би трябвало да бъдат използвани всички политически мерки, включително валутни, фискални и структурни реформи, за постигане на стабилен и устойчив растеж, предаде БТА.

Той заяви в кулоарите на срещата на Г-20, че участниците също така са на път да се споразумеят в комюнике, че е необходимо да се обезпечи сигурността на многостранната търговска система, за да се насърчи свободната търговия.

Освен това всички страни от Групата се очаква да се присъединят към Парижкото споразумение за климата, съобщава ДПА, като цитира  чернова на декларация.

"Ангажираме се да доведем до край всички вътрешни процедури, за да се присъединим към Парижкото споразумение за климата възможно най-скоро, когато националните процедури позволяват това", пише в проекта.

Американският президент Барак Обама и китайският му колега Си Цзинпин заедно предадоха документите за присъединяване на страните им към споразумението вчера, с което общият брой на ратифициралите го държави стана 26.
Договорът ще влезе в сила 30 дни след като бъде ратифициран от 55 страни, имащи дял от поне 55% от глобалните емисии на парникови газове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:58 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 8 rate down comment 0
abdul
преди 7 години
Няма модел на растеж (а.к.а. "причина" заради която печатарките да хвърлят кеш на приятелчетата си от "бизнес" средите) (а.к.а. няма политическо съгласия, щото ***-а все още е бесен и не му се плаща за глупости), затова лихвите са отрицателни и е наложително ***-а да бъде бръснат -1 номер.Властващия корпоративизъм се извращава постепенно в фашизъм, в който естествената икономическа парична стойност на бедния човек клони към 0, т.е. смърт, която ще му бъде наложен по един или друг начин.Отвратително!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 3
Чесмир
преди 7 години
Кой беше го казал, че 1980те не свършват. Западняк беше. Тогава победи дясното. Тогава се появи думата с м о т а н я к. Тогава десните политици също правеха дълг, за въоръжение, подслушване, и за връщане на дълг с дълг, и дълг за да има ниски данъци. Една политика водеща до край на прогресът. Лявото прави дългове, така - че да следва прогрес и връщане на дълговете.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 2
Чесмир
преди 7 години
Кой беше го казал, че постоянно сме в 1980те, и те не си отиват. Западняк беше. Тогава победи дясното. Тогава се появи думата ***. Тогава десните политици също правеха дълг, за въоръжение, подслушване, и за връщане на дълг с дълг, и дълг за да има ниски данъци. Една политика водеща до край на прогресът. Лявото прави дългове, така - че да следва прогрес и връщане на дълговете.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 2
0pk
преди 7 години
Нали е пътник и никой веч не го бръсне за 2 стинки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 5
ing5rov
преди 7 години
За Обамов тая среща не е била от най успешните.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още