IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Трейдърите на суапове все повече залагат на финансовите мерки на Мишел Темер

Цените на суаповете за кредитно неизпълнение са обратно на нивата отпреди S&P да намали рейтинга на Бразилия до „junk”

17:12 | 27.06.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Бразилските държавни ценни книжа се представят по-добре от очакванията на търговците на деривати, след като изпълняващият длъжността президент Мишел Темер се опитва да коригира финансите на страната, коментира Bloomberg.

Разходите за хеджиране спрямо загубите по бразилските облигации със суапове за кредитно неизпълнение се сринаха с почти една трета през последните шест месеца, което е най-големият спад сред основните световни икономики. Цените на суаповете сега са обратно на нивата отпреди S&P Global Ratings да намали рейтинга на страната до „junk” през септември.

Обратът е част от възстановяването на финансовите активи на Бразилия тази година, подкрепено от премахването на президента Дилма Русеф от поста ѝ, докато тече процесът ѝ на импийчмънт. Откакто пое управлението миналия месец, Темер предложи ограничения на разходите, за да помогне за свиването на почти рекордния бюджетен дефицит. Той сключи и сделка за облекчаване на финансовата криза сред бразилските щати на фона на най-дългата рецесия от над век.

„Подобряването на очакванията около новите икономически мерки е значително“, казва Леонардо Моноли, партньор в Jive Asset.

Въпреки това не всички са убедени, че новото правителство ще успее да спре влошаването на най-голямата икономика на Латинска Америка.

„Доста скептично съм настроен към това, което правителството може да постигне“, казва Маартен-Ян Бакум, старши стратег в NN Investment Partners, която управлява 211 млрд. долара. „Конкретно по перспективата пред фискалната реформа наистина смятам, че инвеститорите са твърде самоуверени“.

Брутният вътрешен продукт ще се свие с 3,5% тази година, сочат оценки на анализаторите, след като вече се сви с 3,8% през 2016 г.

Централната банка заяви в петък, че икономиката има силни основи, с които да се изправи срещу последиците от британския вот за напускане на Европейския съюз, позовавайки се на чуждестранните резерви. Реалът поевтиня само с 1,1% този ден, справяйки се по-добре от повечето основни валути.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още