IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Канада е наложила допълнителни санкции срещу Русия

Москва смята, че това не е дипломатическо решение и то няма да доведе до взаимен диалог

11:10 | 19.03.16 г. 4
Канада е наложила допълнителни санкции срещу Русия

Канада е наложила допълнителни санкции срещу Русия, съобщава руската информационна агенция ТАСС, като се позовава на външния министър на страната Стефан Дион.

"Днешното решение поддържа широките международни усилия, насочени към намирането на дипломатическо решение на кризата в Украйна", коментирал е Дион. Според него икономическите ограничения срещу Руската федерация няма да бъдат отстранени, докато Москва не изпълни изцяло задълженията си по споразуменията от Минск за мир в Украйна.

В “черния” списък на Канада са включени още две физически лица - Александър Омелченко и Едуард Жофе от концерна “Калашников”, както и 10 юридически лица – три банки и няколко машиностроителни завода, които имат дейност и в отбранителната индустрия.

Канада въведе санкции срещу Русия на 17 март 2014 г. заедно със САЩ, припомня информационната агенция. В “черния” списък са включени президентския съветник Сергей Глазев, говорителят на Съвета на федерацията Валентина Матвиенко, вицепремиерът Дмитрий Рогозин, премиерът на Крим Сергей Аксионов, повече от 200 руски компании и организации, както и някои украински граждани.

От посолството на Русия в Отава коментират, че новите санкции допълнително ще задълбочат разрива в двустранните отношения. “Това не е дипломатическо решение и то няма да доведе до взаимен диалог”, посочват от руската мисия в Канада.

Москва многократно е заявявала, че счита, че санкциите, наложени заради украинския конфликт, са контрапродуктивни, а външният министър на Русия Сергей Лавров неколкократно ги е определял като “път за никъде”.

Наскоро Европейският съюз и САЩ също разшириха и удължиха действитето на ограниченията срещу Русия заради кризата в Украйна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 5 rate down comment 2
The Big One
преди 8 години
Квот' каже дъ Куин, това ше е !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 14
Grosss
преди 8 години
Канада е един от основните конкуренти на Русия в търговията със суровини,така че има за какво да се заяждат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 18
ing5rov
преди 8 години
Сакции до дупка...само извънземните още се ослушват !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 30 rate down comment 35
contra2
преди 8 години
Видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак! Ха, нека, в края на краищата в Канада живеят всички украински предатели и съставят 7% от населението на Канада.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още