IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Какво ще движи пазарите днес

Скандалът във Volkswagen се разраства, а в очакване на отчета на Facebook Zynga излезе на печалба

09:37 | 04.11.15 г.
Автор - снимка
Създател
Какво ще движи пазарите днес

1. Борсите в Азия са на зелено

С ръстове се представят в средата на седмицата по-големите борси в Азия. Благодарение на положителните новини от американската икономика водещият японски индекс е нагоре с 1%. Под прожекторите е борсовият дебют на Japan Post. В Хонконг и в Китай ръстът е от 2 и съответно 3 на сто.

2. Скандалът във Volkswagen се разраства

Десетки хиляди коли на VW вероятно отделят по-голямо количество въглероден диоксид, а с това и горят повече гориво от заявеното от производителя. Във вторник вечер VW трябваше да признае и манипулиране на стойностите на CO2. Ставало дума преди всичко за дизелови модели, но също и за ограничен брой модели с бензинов двигател.

3. Groupon отново смени шефа си

Порталът за оферти с намаление Groupon залага отново надеждите си на нов директор. Съоснователят Ерик Лефковски е заменен на заемания от него в продължение на 30 месеца пост главен изпълнителен директор от Рич Уилямс, който досега бе оперативен директор.

4. Цените на петрола отново са леко надолу

Цената на американския лек суров петрол с доставка през декември се понижи едва с 1 цент до 47,89 долара за барел в азиатската електронна търговия. Декемврийските фючърси на сорта Брент от Северно море пък повишиха стойността си само с 2 цента до 50,56 долара за барел.

Американският петролен институт  e изчислил, че запасите на САЩ са се увеличили с 2,8 милиона барела през седмицата, приключила миналия петък.

5. Въпреки високата загуба Tesla впечатли инвеститорите

Производителят на електрически автомобили Tesla продължава да е на загуба, но въпреки това инвеститорите са еуфорично настроени. 

6. Zynga излезе на печалба

Създателят на играта Farmville Zynga излезе на печалба след дълга поредица от загуби. Печалбата през изминалото тримесечие е 3 млн. долара и се дължи преди всичко на данъчни облекчения. Но три месеца по-рано Zynga бе на загуба от 27 млн. долара, а преди година загубата бе в размер на 57 млн. долара.

7. В очакване на отчета на Facebook

Социалната мрежа Facebook ще представи отчета си за третото тримесечие след края на борсовата сесия днес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:38 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още