IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Асад е готов да организира президентски избори в Сирия, твърди руски депутат

Условието е първо страната да се освободи от ИД

13:40 | 25.10.15 г. 5
Автор - снимка
Създател
Асад е готов да организира президентски избори в Сирия, твърди руски депутат

Сирийският президент Башар Асад заяви готовност да организира президентски избори в Сирия, на които да участва, съобщи за Франс прес руски депутат, който в момента е в Дамаск.

"Той е готов да организира избори с участието на всички политически сили, които искат Сирия да просперира", заяви по телефона Александър Юшченко след среща със сирийския президент.

Асад е казал, че е "готов да обсъди внасянето на изменения в конституцията, да организира избори за парламент и ако народът на Сирия счете за нужно, то той е готов за президентски избори", разказа депутатът от Комунистическата партия на Руската федерация, който е в региона на хуманитарна мисия, отбеляза ТАСС.

По думите на Юшченко, Асад е "абсолютно уверен в своите сили", ако се яви на президентски избори."Той има намерение да участва в изборите, ако народът не се противопостави на тази идея и смята, че това е необходимо", посочва Юшченко, цитиран от Франс прес и от Ройтерс. 

Депутатът обаче уточни, че Асад е готов да организира президентски избори едва след като Сирия бъде освободена от джихадистите от групировката Ислямска държава, допълва Франс прес.

Вчера руският външен министър Сергей Лавров заяви, че е време хората "да се подготвят за избори в Сирия", припомня Франс прес.

Освен Юшченко в Сирия са още няколко руски депутати и сенатори.

Един от тях - сенаторът Дмитрий Саблин пък каза по телефона за ТАСС, че Башар Асад е казал на руските парламентаристи, че ефективността на действията на руските войски в Сирия са превишили очакванията на сирийската страна, но също така и на американската страна.

Сирийският президент е казал пред руските депутати, че е разчитал на високото качество на участието на руската авиация в борбата с тероризма, но нито сирийските власти, нито американците са очаквали, че руската бойна авиация ще работи толкова ефективно.

Депутатът Юшченко пък добави, че Асад е казал пред руските парламентаристи, че според него има един архитект на кризите в Сирия и Украйна, предаде ТАСС. "На срещата с нас Асад ни каза, че има разлики между кризите в Сирия и Украйна, но архитектът им е един", заяви Юшченко.

По думите му Асад е подчертал, че националистите в Украйна и бойците от терористичната групировка Ислямска държава имат „един център".

(БТА)
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:15 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 2 rate down comment 0
Сините камъни
преди 8 години
Всички НПО - та на Инджев са по изирателните комисии и броят гласове!Суша е днес по форумите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 0
STRAHO
преди 8 години
"Император Палпатин, по предварительным данным, победил на выборах депутата горсовета Одессы в одном из избирательных округов. Выборы состоялись в воскресенье, 25 октября. Официальные результаты должны быть обнародованы в начале ноября.Как отмечается, Палпатин набрал в свом округе 54,4% голосов избирателей, оставив далеко позади конкурентов.Напомним, император Палпатин один из главных отрицательных героев в киносаге Звздные войны.Дарт Вейдер не прошл на выборах в Одессе, но зато прошел Император Палпатин А накануне в Одессе задержали у избирательного участка и осудили другого персонажа фильма Чубакку."Има ли избор за гражданите на Украйна -ИМА ! Има ли опозиция - ИМА! ха ха ха какво и е на демокрацията в Украйна? Е ....малко специфична е...по американски сценарии. Ако не искат Порошенко да изберат Дарт Вейдър или Палпатин! :)) ха ха ха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 0
STRAHO
преди 8 години
Демократизирана Украйна! :))))26 октября 201518:04Первые итоги выборов на Украине: в горсовет Одессы прошел император Палпатин."Палпатин Дмитрий, 1990 года рождения, работающий императором в ООО "Палпатин финанс групп", проходит в городской совет по списку партии "Доверяй делам". ха ха ха опозицията е на ниво! :))) ха ха ха оохх какво сториха на тази държава!!??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
Сините камъни
преди 8 години
Съсипаха Либия по времето на президента Медведев, сега обаче Путин е президент!Така, че американците малко по-внимателно!А в Либия, причината да ликвидират Кадафи не е само златният либийски динар а и: ""Най-крупният инженерно-строителен проект на съвременността е Великата ръкотворна река /The Great Manmade river/ в Либия, огромна подземна мрежа от водопроводи, доставящи ежедневно 6,5 милиона кубометра питейна вода до пустинните райони и крайбрежието на Либия. Проектът беше идея на бившия лидер на Джамахирията Муамар Кадафи. Това беше и основната причина за неговото убийство от САЩ, Израел и НАТО.""
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
Сините камъни
преди 8 години
""""Има разлики между кризите в Сирия и Украйна, но архитектът им е един""""Точно!Каква държава беше Сирия и как я съсипаха американците!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още