IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сергей Лавров: Сирия да се готви за избори

Москва е готова да предостави въздушна подкрепа на Свободна сирийска армия, твърди руският външен министър

14:12 | 24.10.15 г. 8
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Руският министър на външните работи Сергей Лавров заяви, че Кремъл иска Сирия да се подготви за парламентарни и президентски избори, а Москва е готова да предостави въздушна подкрепа на Свободна сирийска армия, предава Ройтерс.

Коментарът на Лавров представлява драматична промяна в позицията на Русия и е направен след срещата с представители на САЩ и други страни във Виена в петък. По време на нея е обсъдено политическото решение на кризата в Сирия.

"Външните играчи не могат да решат всичко вместо сирийците. Ние трябва да ги накараме да създадат план за страната си, в който интересите на всяка религиозна, етническа и политическа група да бъдат добре защитени", заяви Лавров пред руската държавна телевизия. "Разбира се, те трябва да се подготвят както за парламентарни, така и за президентски избори".

Лавров обясни, че има чувството, че други страни най-накрая започват да разбират по-добре ситуацията в Сирия, въпреки непрекъсната им реторика, насочена срещу президента Башар Асад. Тази промяна дава надежди на Москва, че политическият процес може да се придвижи напред в обозримо бъдеще.

Русия също така е готова да предостави въздушна подкрепа на Свободна сирийска армия, обясни Лавров. Руският външен министър твърди, че отказът на САЩ да координира кампанията си в Сирия с Москва е "голяма грешка". 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 8 rate down comment 2
kane
преди 8 години
сащ - където след 100 години див капитализъм/ с изкляюение на рузвелт - най-великият им президент - пак социалист!/ та сащ е докарана до там 0,1% от обществото да притежават 90% от всички активии 57% от целия доход да отива в джоба на топ 1%който иска да живее така да отива я в сащ, я в сомалия, я в бангадеж - там където няма регулации и държава и всеки се спасява сам !..но наблюдавам че и след войната в ирак бежанците в голямата си част избягаха в северна европа, в косово войанат - пак избягаха в северна европа, сега пак там бягат! ...по всичко личи че хората милеят и любят социализма, но как така тая долана *** с парите - фашистите, успяват къде с войни, къде с фалшифакации/ сащ няма легитимно избран републиканец от картър..от преди 40 години президент - само фалшификации е електронните машини, това сега и на тъпите българи искат да го ***.. уж беше за задължително гласуване, ама стана за лесно електронно манипулиране на избори референдума/, я с шантаж, агитация, $ за десн
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 7 rate down comment 0
kane
преди 8 години
силно се надявам Сандърс - социалиста да спечели изборите в сащ и да затвори устите на вс. десно оглупели в самоопределянето си ***!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 8
redcretin
преди 8 години
Може дори поредния референдум с 115% "ЗА" да излезе, под руска диктовка така става - смешно и жалко :)Е, после ще обеднеят още по-рязко. Пак по руски маниер.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 10 rate down comment 3
kane
преди 8 години
добре че има хора с разум като Лавров на този свят ощеВ сащ няма деомкрация и разум. Там политиката е САМО $ който е подкрепян от повечето $ той е на върха/ а всички знаем кои са най-богатите - психопатите/ и на практика те управляват света в момента
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 2
STRAHO
преди 8 години
Ето ви да се посмеете с една немска пиеска която много добре описва какво се случва. Ако иматре въображение ще впишете там и нашата държавица. :))https://***.youtube.com/watch?v=vk1qcMG7F28
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 18 rate down comment 6
Сините камъни
преди 8 години
Драмата е за американците!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 28 rate down comment 8
Стефчо
преди 8 години
то позицията на Лавров е ясна, то по-интересното е позицията на американците.Май, май им се иска халифат на ИД със столица Дамаск и заливане на Европа с бежанци. Нямам друго обяснение за техните действия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 29 rate down comment 14
многодобре
преди 8 години
"Коментарът на Лавров представлява драматична промяна в позицията на Русия "Според мен нищо не се е променило.Още от началото на офанзивата на Русия в Сирия Путин обяви,че ще се стигне до политическо решение на проблема в страната.Ще се чуе волята на сирийският народ (не на натовски или каквито и да са там западни чиновници),но първо трябва да се изчистят радикалните групировки и терористите.А за подкрепа на опозицията призовават още от самото начало,само че никой не я посочва къде е и кои са и военните формирования.(...и още нещо,Асад ще си тръгне,но пред него ще припкат Порошенко и хунтичката му.)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още