IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Русия е съгласувала друг маршрут за самолета с помощи за Сирия

Самолетът е излетял обратно за Москва тази нощ с 56 души на борда, предимно граждани на Русия и други бивши съветски републики

09:32 | 17.10.15 г. 2
Русия е съгласувала друг маршрут за самолета с помощи за Сирия

Руското министерство на извънредните ситуации е успяло да съгласува оперативно нов маршрут на самолета за Сирия, който България отказа да пропусне през въздушното си пространство вчера.

Това съобщава заместник-директорът на департамента за международна дейност на ведомството Александър Томашов, цитиран от ТАСС, предава БТА.

Руският военнотранспортен самолет Ил-76 е доставил снощи над 20 тона хуманитарна помощ в сирийския град Латакия. Той е излетял обратно за Москва с 56 души на борда, предимно граждани на Русия и други бивши съветски републики, и е кацнал на летище "Домодедово" рано тази сутрин.

Томашов отбеляза, че самолетът е имал съгласуван маршрут, но час преди да излети българските власти са отказали да го пропуснат през въздушното пространство на страната.

В резултат руското министерство на извънредните ситуации е било принудено, в координация с министерството на външните работи, да организира спешно нов маршрут.

Това е вторият случай, в който София отказва на Москва руски самолет да премине през въздушното ни пространство. Точно преди Русия да започне военната си операция в близкоизточната страна Кремъл изпрати два самолета с хуманитарна помощ, които летяха до Сирия през Иран вместо през Балканите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 0
dakl
преди 8 години
Нашите политици дупелизци се надяват , че ще получат бонус за антируската си политика от тези които ги назначават и управляват.Едва ли даже ще забележат този техен васалски жест, но ние всички ще продължим да плащаме най скъпият газ и нефт.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
ABBA
преди 8 години
"Русия е съгласувала друг маршрут за самолета с помощи за Сирия " - по руските сайтове се чете: изгонила самолета.Журналистиката - втората най-древна професия!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още