IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Pimco: Разпродажбите на световните пазари са възможност за инвеститорите

Очакваме още действия от страна на Китай и допълнителни ходове от други централни банки, посочва Тони Кресчензи

13:36 | 24.08.15 г.
Pimco: Разпродажбите на световните пазари са възможност за инвеститорите

Въпреки че много инвеститори очакват по-широките пазарни разпродажби да продължат, това следва да бъде разглеждано като възможност, заяви в неделя Тони Кресчензи от Pimco, цитиран от CNBC.

"Ние ще се възползваме от тази слабост. Помислете какви ще са лихвените проценти от три до пет години, считано от сега", каза Кресчензи. "Ставките вероятно ще бъдат изключително ниски спрямо историческите стандарти, като глобалните институционални инвеститори ще се нахвърлят върху тази възможност".

Инвеститорите по света се борят да намерят посока, като американските фючърси се търгуват надолу с около 1% преди отварянето на сесията на Wall Street в понеделник след тежките разпродажби в края на миналата сесия.

"Очакваме по-нататъшни действия от страна на Китай и допълнителни ходове от други централни банки", заяви пред CNBC Кресчензи. "Когато човек мисли за Китай и за скорошното обезценяване на валутата, той трябва да мисли също и за действията на други централни банки и какво те биха могли да сторят".

"Това, което в крайна сметка ние очакваме се случи, са по-нататъшни действия от... Китай, за да стимулира икономиката си", добави експертът.

Според Мохамед Ел-Ериан, водещият икономически съветник в Allianz, инвеститорите очакват с интерес развитието на ситуацията около глобалната икономика, която е с по-голяма тежест от действията на централните банки.

"Не сме видели едно от двете неща, които трябва да видим. Или имаме нужда от по-добра икономическа новина, която да успокои опасенията за ускоряващото се глобално забавяне, или някаква политическа намеса, но не от страна на ЕЦБ или на Фед", посочи Ел-Ериан.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:54 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още