IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Аржентинската централна банка не признава шефа на местния клон на Citibank

Решението е част от продължаващата съдебна битка за аржентинския дълг между правителството и неговите кредитори

10:46 | 02.04.15 г.
Автор - снимка
Редактор
Аржентинската централна банка не признава шефа на местния клон на Citibank

В сряда Централната банка на Аржентина обяви, че вече няма да признава председателя на местния филиал на Citigroup. Това е най-новият рунд в продължаващата от години международна правна битка за необслужването на държавния дълг, съобщава агенция Ройтерс.

Решението бе взето пет дни след като аржентинският регулатор на ценни книжа обяви, че Citibank Argentina е нарушила местните закони, когато е постиганала сделка с американските хедж фондове и забрани на банката да извършва операции на капиталовия пазар.

Съгласно споразумението Citibank се съгласи да не обжалва решението на съда в САЩ, което постанови, че лихвените плащания по преструктурираните облигации, подлежащи на аржентинските закони, не могат да бъдат обработени, ако на банката бъде позволено да направи две еднократни плащания, за да напусне местния си бизнес.

Централната банка излезе с изявление, че Габриел Рибиш вече не може да представлява Citibank Argentina, защото той „не е обърнал внимание на правната рамка на Аржентина при преструктурирането на държавния дълг".

Говорител на компанията майка на Citibank Argentina, Citigroup, не можа да бъде незабавно открит за коментар.

Citibank Argentina гледа на себе си като на невинна страна, попаднала в тежка съдебна битка между аржентинското правителство и базираната в Ню Йорк банка, на която бе присъдено пълно изплащане на нейния неизплатен дълг от съдия в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още