IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търсенето във въздушния трафик с близо 6% ръст през август

Расте и общият коефициент на затоварване, който е достигнал 83,9%, отчитат от IATA

17:44 | 02.10.14 г.
Търсенето във въздушния трафик с близо 6% ръст през август

Търсенето на въздушен трафик в глобален план е нараснало с 5,9% през август, отчете Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA) днес. От организацията обаче допълват, че кризата с вируса ебола е приела „ново измерение“ с първия потвърден случай в САЩ.

Във всички региони се наблюдава ръст на търсенето и общият коефициент на затоварване е нараснал с 0,3 процентни пункта до 83,9%, посочват от IATA.

„Въпреки това трябва да следим потенциалните рискове“, посочва генералният директор на асоциацията Тони Тайлър, цитиран от Ройтерс.

Той отново посочва, че заплахата за пътниците от ебола е много ниска и че индустрията работи в тясно сътрудничество със здравните власти за управление на рисковете.

Тайлър посочва, че въпреки че от началото на годината в Европа се отчита ръст на трафика от 6,1%, стои въпросът колко дълго може да продължи тенденцията предвид все по-тревожната икономическа перспектива пред континента. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още