IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великобритания осъществи първите въздушни удари срещу Ислямска държава

Днес в Ирак кюрдските бойци са започнали две операции срещу ислямистите

21:41 | 30.09.14 г. 1
<p>
	Великобритания се присъедини към международната коалиция за борба с джихадистите в Близкия Изток. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Великобритания се присъедини към международната коалиция за борба с джихадистите в Близкия Изток. Снимка: Ройтерс

Британски изтребители за нанесли първите въздушни удари срещу “Ислямска държава” в Ирак, съобщава британският в. Independent, като се позовава на правителствена информация.

Унищожен е пост с тежки оръжия и превозни средства с монтирани картечници, посочват от британското министерство на отбраната.

Двата изтребителя са се прибрали в базата им, а министърът на отбраната на Острова Майкъл Фалън определи атаката като успешна.

Британски самолети са ангажирани в мисии за разузнаване над Ирак откакто Парламентът одобри британските въздушни удари срещу ислямистката организация, допълва CNN.

Великобритания се присъедини към международната коалиция за борба с джихадистите в Близкия Изток. Белгия и Дания също са се ангажирали да предоставят самолети.

Организацията “Ислямска държава” продължава да оказва натиск върху кюрдското население в Северна Сирия, в близост до границата с Турция. Ислямистите са само на около три километра от град Кобани. Заради заплахата за града хиляди сирийци потърсиха убежище в Турция.

Днес в Ирак кюрдските бойци са започнали две операции срещу ислямистите. И двете операции са предшествани от въздушни удари от международната коалиция.

Същевременно обаче екстремистите продължават да завземат населени места в Ирак и Сирия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 0
misanthrope
преди 9 години
Интересно е да се наблюдава как кюрдските сепаратисти от терористичната организация ПКК се превръщат в горди кюрдски бойци, провеждащи операции. Иначе, дано по-скоро се успокоят нещата, че много хора измряха, много бежанци, много мъка и мизерия
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още