IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия и Китай ще създадат съвместна рейтингова агенция

Първоначално новата организация ще дава оценки на проекти в областта на руско-китайското сътрудничество

16:55 | 03.06.14 г. 3
Автор - снимка
Редактор
Русия и Китай ще създадат съвместна рейтингова агенция

Руският финансов министър Антон Силуанов съобщи днес, че Русия и Китай ще създадат съвместна рейтингова агенция, предава БНР.

Той добави, че бъдещата организация ще използва аналогичен инструментариум и критерии при формирането на оценките си на този, прилаган от действащите международни рейтингови агенции.

Според Силуанов Москва и Пекин разчитат на факта, че бъдещата агенция ще бъде независима от политически фактори и ще бъде "изключително икономическа".

Планира се първоначално новата организация да се занимава с оценката на проекти в областта на руско-китайското сътрудничество.

Руският министър счита, че с утвърждаване на авторитета на новата агенция нейните услуги ще могат да се използват и от други страни, ползващи рейтингови услуги.

Междувременно китайската рейтингова агенция Dagong обяви, че има намерението да участва в създаването на съвместно предприятие с руски и американски партньори с цел полагането на основите на независима глобална рейтингова група. Новата структура ще се нарича Universal Credit Rating Group, като от руска страна ще участват "Рус-Рейтинг", а от щатска – Egan Jones Ratings.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 5 rate down comment 2
dzk
преди 10 години
"...Москва и Пекин разчитат на факта, че бъдещата агенция ще бъде независима от политически фактори..." - без коментар....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 13 rate down comment 3
Jorkata
преди 10 години
Вторият полюс все по-ясно заявява съществуването си...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 4
Internet
преди 10 години
БРИКС пък си правят МВФ и Световна банкаОт 2015 г
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още