IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще има ли куража Фед да свие още стимулите?

Ключови за бъдещето на пазарите ще бъдат и данните за инфлацията в еврозоната през януари

08:18 | 27.01.14 г. 9
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Ще има ли куража Фед да свие още стимулите?

Инвеститорските погледи през новата седмица ще бъдат насочени към първото за новата година заседание на Федералния резерв на САЩ. Очакванията са централната банка да продължи курса си на свиване на покупките на облигации, намалявайки стимулите с нови 10 млрд. до 65 млрд. долара.

Интерес ще предизвикат и докладите за икономическите растежи в САЩ и Обединеното кралство през последното тримесечие на 2013 г., както и данните за инфлацията в еврозоната.

В понеделник Централната банка на Япония ще публикува протокола от последното си заседание с фокус монетарна политика. Документът може да даде ценни прозрения за икономическите перспективи от гледна точка на институцията.

Японските власти също така ще представят данните за търговския баланс – разликата между стойността на вноса и износа.

В еврозоната Германия ще представи доклада на института Ifo, разглеждащ бизнес климата в първата по сила икономика на континента.

В САЩ се очакват данните за продажбите на нови жилища – водещ индикатор на търсенето в сектора на жилищното строителство.

Във вторник Австралия ще публикува данните за бизнес доверието – водещ индикатор за икономическото здраве.

Великобритания ще представи предварителните данни за икономическия растеж през четвъртото тримесечие на 2013 г.

Италия ще проведе търг на 10-годишни държавни облигации.

В САЩ се очакват данните за поръчките на дълготрайни стоки – водещ индикатор за производството, както и доклада за потребителското доверие.

В сряда Федералният резерв ще обявим решението си за основния лихвен процент, както и бъдещето на програмата за изкупуване на активи.

Новозеландската централна банка ще оповести основния лихвен процент и ще публикува своя отчет за икономическите условия и фактори, повлияли върху решението.

В четвъртък Япония ще публикува официалните данни за продажбите на дребно – правителствената мярка на потребителските разходи, която съставлява по-голямата част от общата икономическа активност.

Австралийските власти ще публикуват данните за цените на вноса, докато в Китай се очаква ревизирания доклад на HSBC за производствения сектор.

Германия ще представи предварителните данни за инфлацията на потребителските цени, която съставлява по-голямата част от общата инфлация, както и доклада за промяната в броя на безработните.

Испания ще публикува предварителните данни за икономическия растеж през четвъртото тримесечие.

В САЩ се очакват предварителните данни за равнището на брутния вътрешен продукт (БВП) през четвъртото тримесечие. Правителството също така ще представи традиционния седмичен доклад за първоначалните молби за помощи при безработица, както и данните за висящите продажбите на жилища.

По-късно в четвъртък в Нова Зеландия се очакват данните за търговския баланс.

В петък Япония ще пусне серия от данни, в това число докладите за разходите на домакинствата, инфлацията и промишленото производство.

Еврозоната ще оповести предварителните данни за инфлацията на потребителските и доклада за нивото на безработица в целия валутен блок.

Канада ще публикува месечния доклад за растежа на БВП.

Повече за глобалната икономика вижте в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 3 rate down comment 0
абитуриент
преди 10 години
ааааааааа така.....!!!!..... АДМИРАЦИИИ......!!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 0
michaelis
преди 10 години
Ако го караха малко по спокойно, без такива стимули и простотии SP500 сега щеше да е на 1400 полека лека с корекцийки тва онова, колкото demand толкова supply и щеше да не е толкова натопорчена работата, ама те се разпростират много извън чергата си и си мислят че преоткриват топлата вода и банкерите, алчните им *** се отворили за пари и после олеле загубихме еми *** съм ги да губят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 7 rate down comment 2
michaelis
преди 10 години
да така е, но те пичовете имат 300 милиона население и дълг от глава на населението 50-60 000$ , EU има също около 300 милиона население и дълга не е 18 трилиона а 5 трилиона, което пак е високо но е с moderate risk, не знам как ще свърши цялата работа и имам чувството, че и FED не знаят как ще свъши това с печатането, но няма да е много добре във всякакъв аспект ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 9 rate down comment 6
michaelis
преди 10 години
Има достатъчно държави по света с които може да се търгува, на американците да не им е дадено да царуват вовеки и те се разпадат горките, само малко другите да си стъпят на краката и когато вече търговията не се върти главно в долари а то вече е започнал този процес. Жалко за хората там то те ще го издухат както винаги и ще почувстват леко 1996 в България по Виденово време ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 3
michaelis
преди 10 години
ти ше си купиш ли нещо което нищо не струва и е вече високо рисково мм ? аз ньет в Австрия в някои банки са забранени 30Y Тreasury Bonds да се купуват само за година 2, не искат хората да им потане кораба заедно с американския титаник
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 2
michaelis
преди 10 години
Еми ако се направят на отворени и продължават, както вече писах в един пост Treasury Bonds никой няма да им ги купи, защото ще паднат съвсем т.е. държавите няма да ги кредитират повече и тогава ще се наиграят съвсем да ги видим тогава с тоя дълг какво ще правят :) нагла евреиска пасмина са тея FED
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
mitkooo
преди 10 години
da shte ima
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още