IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проработиха ли реформите за растеж на Ли Къцян?

Пазарните участници ще насочат вниманието си и към заседанията на централните банки на Япония и Канада

08:20 | 20.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Проработиха ли реформите за растеж на Ли Къцян?

Инвеститорският фокус през новата седмица ще бъде насочен към правителствените данни от Китай, които ще дадат отговор на въпроса постигнали ли са успех управляващите в желанието да си постигнат по-висок растеж през четвъртото тримесечие. Интерес ще предизвика и заседанието на Японската централна банка (ЯЦБ), на което институцията ще оцени за първи път през 2014 г. ефектите от „Абеномиката“.

В понеделник китайските власти ще оповестят данните за икономическия растеж през последното тримесечие на миналата година. Пекин също така ще публикува данните за инвестициите в дълготрайни активи и продажбите на дребно.

В Германия се очакват данните за инфлацията на цените на производител. Бундесбанк от своя страна ще публикува традиционния си месечен доклад.

Пазарите в САЩ ще останат затворени заради честването на Деня на Мартин Лутър Кинг.

Новозеландските власти ще публикуват данните за инфлацията на потребителските цени, която съставлява по-голямата част от общата инфлация.

Във вторник институтът ZEW ще представи традиционния си доклад за икономическите настроения в Германия – водещ индикатор за състоянието на първата по сила икономика на Стария континент.

Британските власти ще публикуват доклада за очакванията на частния сектор.

По-късно през деня Канада ще представи данните за продажбите на едро и производствените продажби.

В сряда Австралия ще публикува данните за инфлацията на потребителските цени и доклада за потребителските настроения.

ЯЦБ ще оповести решението си за основния лихвен процент. Институцията ще публикува и своя отчет за монетарната политика, който ще очертае икономическите условия и фактори, повлияли върху решението на банката. Новината ще бъде последвана от пресконференция на гуверньора на банката Харухико Курода.

Великобритания ще представи официалните данни за промяната в броя на безработните и равнището на безработица, както и данните за средните доходи. Междувременно Английската централна банка ще публикува протокола от последното си заседание с фокус монетарна политика.

Институтът ZEW ще публикува своя доклад за икономическите очаквания в Швейцария.

По-късно през деня Канадската централна банка също ще оповести решението си за основната лихва и ще публикува своя отчет за развитието на икономиката. Новината ще бъде последвана от пресконференция.

В четвъртък HSBC ще оповести данните от индекса на производствената активност за Китай – един от водещите индикатори за икономическото здраве.

Еврозоната ще представи предварителните данни за дейността в секторите на услугите и производството. Същевременно Германия и Франция ще публикуват отделни изследвания по темите.

Канадските власти ще оповестят данните за продажбите на дребно – правителствената мярка на потребителските разходи, която съставлява по-голямата част от общата икономическа активност.

В САЩ се очакват седмичния доклад на първоначалните молби за помощи при безработица и доклада за продажбите на съществуващи жилища.

В петък Канада ще затвори седмицата, публикувайки данните за инфлацията на потребителските цени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още