IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акцентите в бизнеса на 6 декември

Най-интересното от света на бизнеса през погледа на редакторите на Investor.bg

17:23 | 06.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Акцентите в бизнеса на 6 декември

България

Снощи народните представители приеха част от бюджета за следващата година. Ето за какво се споразумяха политиците. Икономисти обаче поставиха въпроса какви илюзии крие финансовият план за следващата година.

Според гуверньора на Българската народна банка Иван Искров регулациите в Европейския съюз (ЕС) ще са новото предизвикателство за нашите банки.

На сайта на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) ще бъде пуснат "черен" списък с фирми, за които е установена повтаряемост на нарушенията, за да има превентивен ефект върху останалите доставчици на храни. Това каза днес проф. Пламен Моллов, изпълнителен директор на БАБХ.

По света

На 95-годишна възраст почина Нелсън Мандела. Днес целият свят се прекланя пред световния лидер. Прочетете за приноса му към икономиката на ЮАР.

Безработицата в САЩ спадна до 5-годишно дъно от 7%. Сега погледите на анализаторите са вперени във Федералния резерв за това дали, кога и с колко ще намали паричните стимули.

В Европа пък всички се питат дали Европейската централна банка трябва да прибегне до количествени улеснения по модела на САЩ, за да стимулира икономическото възстановяване в еврозоната.

Немската централна банка пък излезе с по-оптимистична прогноза за растежа на Германия.

Предстои да разберем и дали ще се стигне до преговори в Украйна.

Между другото

Китай взе интересно решение относно биткойна. Вижте и какво мислят банкерите на Credit Suisse за американските акции.

Служителите на вериги за бързо хранене в САЩ обявиха стачка с искане за по-високо заплащане.

Дебатът

Днешният дебат е провокиран от дългите разисквания относно Бюджет 2014 в парламента снощи. Как вие оценявате средствата, с които ще разполагат министерствата? Правилно ли са подредени приоритетите на сегашното правителство? Вашите мнения и коментари очакваме на info@investor.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още