IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Акцентите в бизнеса на 4 декември

Най-интересното от света на бизнеса през погледа на редакторите на Investor.bg

17:40 | 04.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Акцентите в бизнеса на 4 декември

България

Националният статистически институт коригира минимално надолу растежа на брутния вътрешен продукт за третото тримесечие на годината. Докато икономиката на еврозоната помръдна само с 0,1% за същия период, родната де е разширила с 0,7% на годишна база.

Влошеният демографски статус на населението се отразява на работата на здравната система – това е един от изводите в приетия днес от кабинета годишен доклад за състоянието на здравето на гражданите и за изпълнението на Националната здравна стратегия през 2012 г.

Именно тук изниква логичният въпрос „Кога ще ги стигнем румънците?“.

Данните на родната статистика показаха и че производителността на труда също се увеличава. Заетите пък са 3,62 млн. души.

По света

Секторът на услугите в еврозоната е продължил да се разширява през ноември.

По същото време още европейски и американски банки могат да отнесат солени глоби за манипулирането на лихвените проценти по междубанковия паричен пазар.

Същевременно търговският дефицит на САЩ се сви с 5,4% през октомври след рекорден износ.

Дали при това положение Федералният резерв ще задържи за дълго лихвените проценти ниски?

Между другото

Ако искате да научите повече за борсово търгуваните фондове, или т.нар. ETFs, хвърлете поглед  на същността и характеристиките им.

Още нещо за интересуващите се от борсова търговия - социалните мрежи за търговия са възможност и за начинаещите, и за експертите.

Дебатът

Днес ви питаме - коректно ли е плащането на глоби да се обвърже с техническия преглед на колите? Мненията ви очакаваме на нашия електронен адрес info@investor.bg или като коментари под статията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:58 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още