IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Пазарите очакват нова порция статистически данни от двете страни на Океана

Инвеститорският интерес ще приковат и серията икономически новини от Япония

08:50 | 25.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Пазарите очакват нова порция статистически данни от двете страни на Океана

Пазарните участници очакват нова порция статистически данни от Европа и Северна Америка. Основният фокус е насочен към докладите на Евростат за потребителските цени и нивото на безработицата, както и към данните за икономическата активност в Швейцария и Канада.

В понеделник Швейцария ще представи данните за равнището на заетостта през предходното тримесечие.

В САЩ пък се очаква статистиката за продажбите на жилища – един от водещите индикатори за икономическото здраве.

Във вторник Централната банка на Япония ще публикува протокола от последното си заседание, който се очаква да даде ценни прозрения за икономическите условия в страната от гледна точка на институцията.

На Острова гуверньорът на Английската централна банка Марк Карни ще направи изявление относно перспективите за инфлацията и икономическия растеж пред финансовата комисия на местния парламент.

В САЩ се очакват данните за разрешителните за строеж – водещ индикатор за бъдещата строителна активност.

В сряда Нова Зеландия ще публикува данните за търговския баланс – разликата между стойността на вноса и износа.

Австралия ще представи доклада за завършените строителни работи – важен показател за активността в сектора.

В еврозоната германските власти ще представят изследването си за потребителския климат в първата по сила икономика на континента.

Британските власти ще представят ревизираните данни за икономическия растеж през третото тримесечие, както и предварителните данни за бизнес инвестициите. 

В САЩ пък се очакват цифрите за поръчките на дълготрайни стоки – водещ индикатор за производство, както и ревизираният доклад за потребителското доверие.

В четвъртък Япония ще представи официалните данни за продажбите на дребно – правителствената мярка на потребителските разходи, които съставляват по-голямата част от общата икономическа активност.

Швейцария ще публикува данните за икономическия растеж през третото тримесечие – най-широкият индикатор на активността и водеща мярка за здравето на икономиката.

Германия ще представи предварителните данни за потребителските цени, както и доклада за промяната в броя на безработните.

Канадските власти ще публикуват данните за текущата сметка и отделен доклад за инфлацията на цените на суровите материали.

Пазарите в САЩ ще останат затворени заради Деня на благодарността.

В петък Япония ще пусне серия от данни, включително докладите за разходите на домакинствата, инфлацията и промишленото производство.

Великобритания ще представи изследвания за нетното кредитиране на физически лица и за одобрените ипотеки.

Еврозоната ще представи предварителните данни за инфлацията на потребителските цени и отделен доклад за нивото на безработица в целия валутен блок.

Канадските власти от своя страна ще представят традиционния си месечен доклад за растежа на БВП.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:18 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още