IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как ще реагират пазарите на изборните резултати в Германия?

Инвеститорите очакват с интерес и ревизираните данни за БВП на САЩ през второто тримесечие

08:30 | 23.09.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Изборната победа на досегашния канцлер Ангела Меркел несъмнено ще има своето отражение върху пазарните движения. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Изборната победа на досегашния канцлер Ангела Меркел несъмнено ще има своето отражение върху пазарните движения. Снимка: Ройтерс

Търговията на международните пазари през новата седмица ще премине под знака на проведените в неделя парламентарни избори в Германия. Резултатът от вота в първата по сила икономика на Стария континент ще има ключово значение както за развитието на целия регион, така и за много от търговските взаимоотношения по света.

Решенията на пазарните участници ще продължат също така да са подвластни на изненадата на Федералния резерв на САЩ. Централната банка реши да остави без изменение текущата си монетарна политика, запазвайки мащабните си стимули за икономиката.

В понеделник пазарите в Япония ще останат затворени заради национален празник. В Китай пък се очакват предварителните данни от производствения индекс на HSBC – един от водещите икономически показатели.

Еврозоната ще представи предварителните си данни за производството и дейността в сектора на услугите. Същевременно Германия и Франция ще публикуват свои отделни изследвания по темата.

Председателят на Европейската централна банка Марио Драги от своя страна ще свидетелства за перспективите пред икономиката пред Комисията по икономически и парични въпроси в Брюксел.

Във вторник институтът Ifo ще представи изследването си на германския бизнес климат – един от водещите индикатори за развитието на първата по сила икономика в света.

В Обединеното кралство ще бъдат публикувани данните за одобрените ипотечни кредити – важен показател за търсенето на пазара на жилища.

Канадските власти ще публикуват своите данни за продажбите на дребно – правителствената мярка за потребителските разходи, които съставляват по-голямата част от общата икономическа активност.

В САЩ пък ще бъдат представени данните за инфлацията на цените на жилищата и доклада за доверието на потребителите.

В сряда в Нова Зеландия се очакват официалните данни за търговския баланс – разликата между стойността на вноса и износа. Същевременно Австралийската централна банка ще публикува своя преглед на финансовата стабилност.

Еврозоната ще публикува резултатите от индекса на Gfk за потребителския климат, който е сред важните икономически индикатори на Стария континент.

В САЩ пък се очакват данните за поръчките на дълготрайни стоки – водещ индикатор за текущото ниво на производството, както и доклада за продажбите на нови жилища.

В четвъртък Нова Зеландия ще представи доклад за бизнес доверието, който е сред водещите икономически измерители.

Британските власти пък ще оповестят данните за текущата сметка, както и ревизираните данни за икономическия растеж през второто тримесечие.

В Съединените щати се очаква традиционния седмичен отчет на първоначалните молби за помощи при безработица, както и окончателните данни за растежа през второто тримесечие растеж.

В последния ден от седмицата в Япония се очакват данните за инфлацията на потребителските цени, която съставлява по-голямата част от общата инфлация.

В еврозоната германските власти ще публикуват предварителните данни за потребителските цени, докато във Франция се очаква доклада за потребителските разходи.

Щатските власти пък ще публикуват ревизираните данни за потребителското доверие, както и изготвения от Мичиганския университет доклад за инфлационните очаквания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още