IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Billabong обяви три пъти по-голяма годишна загуба

Австралийската компания изпитва финансови затруднения и обмисля оферти за осигуряване на рефинансиране

10:37 | 27.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	Според директорът на Billabong Иън Пулърд компанията преживява най-трудния период в своята история.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Според директорът на Billabong Иън Пулърд компанията преживява най-трудния период в своята история. Снимка: Ройтерс

На борсата в Сидни акциите на Billabong поевтиняха с повече от 15%, след като компанията обяви три пъти по-голяма годишна загуба в сравнение с миналата година. Само за последните 12 месеца пък акциите й са изгубили 60% от стойността си, предава BBC.

Загубата на търговеца на сърф оборудване за 2012 г. възлиза на 777 млн. долара, показва годишният финансов отчет. За 2011 г. загубата бе близо 250 млн. долара.

Billabong се бори усилено да задържи нивото на продажбите си на ключовите пазари в САЩ и Европа. Австралийската компания изпитва финансови затруднения, след като навлизането й на чуждестранните пазари я натовари с допълнителен дълг.

Компанията среща трудности дори на пазара в собствената си страна и предприе различни мерки, за да съживи бизнеса си, включително продажба на активи, затваряне на магазини и смяна на изпълнителния директор.

В момента се обсъждат две оферти за осигуряване на рефинансиране, което ще изправи компанията на крака. Едната е от американската компания за дялово инвестиране Altamont Capital Partners, а другата – от два американски хедж фонда - Oaktree Capital Management и Centerbridge Partners.

Директорът на Billabong Иън Пулърд сподели, че компанията му преживява най-трудния период в своята история. "Финансовата стабилност е от решаващо значение за възстановяването на Billabong. Ликвидността бе осигурена и до няколко седмици ще финализираме сделката“, коментира резултатите Пулърд.

По-рано тази година Billabong отказа оферта за придобиване от компанията за дялово инвестиране TPG Capital Management в размер на 768,4 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:27 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още