IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Бизнес седмицата в снимки

Изплащат заплатите на оръжейниците от ВМЗ, продължават протестите срещу презастрояването по Черноморието и в планинските курорти

10:44 | 26.01.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Бизнес седмицата в снимки

След неколкоседмични протести работниците от Вазовските машиностроителни заводи (ВМЗ) в крайна сметка ще си получат неизплатените заплати, след като международен партньор, с когото предприятието сключи сделка, преведе 4 млн. лева. 

Задълженията на предприятието към хазната и към частни контрагенти са около 180 млн. лева. Националната агенция за приходите беше наложила запор на банковите сметки, за да може да си прибере дължимите данъци от завода.

Сметките на дружеството обаче бяха разблокирани, за да с иполучат хората парите. Премиерът Бойко Борисов намекна, че директорът на ВМЗ може да бъде сменен, както и да започне прокурорска проверка на управлението на завода.

Продължават дискусиите по оздравителната програма на предприятието. Синдикалните организации настояват, че съкращенията не са единственият начин за решаването на проблемите.

Презастрояването на Черноморието и опазването на природата отново консолидираха обществеността. Във вторник (29 януари) ще се проведе нов протест срещу строителството по крайбрежието и в зимните курорти, след като бяха приети законодателни промени, които не гарантират опазването на защитените зони от строителни дейности и не дават право на граждански контрол върху инвеститорските намерения.

Вижте в галерията какви бяха най-важните новини от изминалата седмица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:16 | 17.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още