IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ел-Ериан: "Новата нормалност" може би е към своя край

Периодът на слаб растеж осигури време за възстановяване на корпоративния и жилищния сектори, което е начинът да се излезе от кризата

20:27 | 17.01.13 г. 2
Автор - снимка
Създател
Ел-Ериан: "Новата нормалност" може би е към своя край

„Новата нормалност” на бавен икономически растеж, висока безработица и правителствена задлъжнялост може скоро да свърши, заявява пред CNBC главният изпълнителен директор на Pimco Мохамед Ел-Ериан.

Мениджърът, който въведе фразата в обращение, посочва, че компанията му правилно е предивдила през 2009 г., че кризата ще продължи 3-5 години.

Този процес осигури време за възстановяване на корпоративния и жилищния сектори. Това е положително, това е начинът да се излезе от кризата, казва Ел-Ериан, макар че не се ангажира кога точно ще стане това.

Инвеститорът предупреди за опасностите, които представляват разединената Европа и усложняващата се ситуация в Близкия Изток.

В краткосрочен план той подчертава важността на фискалната стабилизация в САЩ. „Не става въпрос само за увеличаване на бюджетните приходи, дори не само за икономиката, а за политическия риск и този на политиките.”

Ел-Ериан се опасява, че предстоящите преговори за вдигането на дълговия лимит в САЩ могат да се окажат не мини-сделка, както бе окачествено постигнатото неотдавна данъчно споразумение, а микро-сделка, която за пореден път ще отложи важните решения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:51 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още