IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Lloyds: Въпреки песимизма прдставянето на акциите не е било по-добро от 5 години

Най-силно е представянето на тайландските индекси, както и на пазарите в Дания и Филипините

12:08 | 27.10.12 г. 2
Lloyds: Въпреки песимизма прдставянето на акциите не е било по-добро от 5 години

Инвеститорите бяха бомбандирани с доводи, че тази година трябва да са песимистични и предпазливи. Кризата в еврозоната, фискалната пропаст, пред която е изправен Вашингтон и забавянето в Китай се очакваше да имат негативен ефект върху фондовите пазари, пише CNBC.

И все печалбите на глобалните индекси не са били по-добри през последните 5 години, разкрива изследване на Lloyds.

През септември индексите в 82% от 39-те страни, включени в изследването, отбелязват ръст на годишна база. 

Най-добро е представянето на тайландските индекси поради чувствителния спад през 2011 г., когато страната беше засегната от опустошителни наводнения. На второ място по възвращаемост е пазарът в Дания, който за последната година е нараснал с 35%, а на трето място се нареждат филипинските индекси с ръст от 34%.

Най-слабо е представянето на пазара в Словакия, където за периода индексите изгубиха 15% поради предприетите от правителството мерки за бюджетни икономии.

Други губещи пазари са китайския, където индексите се разделиха с 12% и испанския със спад от 10%.

„Голяма част от този ръст се дължи на ниската референтна база следствие на рязкото свиване на пазарите през 2011 г.“, казва Сурен Тиру, икономист на Lloyds TSB International.

Той предупреждава, че фактори за фондовите пазари през следващите месеци ще останат дълговата криза в еврозоната и темпа на глобалното икономическо възстановяване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:55 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
dani de vito
преди 11 години
Октомври 2007 съотношението Доу-злато беше 15 , сега е 7.6 .Тоест финансовите активи са поевтинели два пъти от тогава .Забавянето в корекцията се дължи най-вече на QE-тата и разбира се както се оказва тия дни - на продажбата на немско (oh mein Gott) и английско ( даде го за 250 долара серсемина тогава) злато през годините след 2000 г.Благодарение на налятите извънмерно средства ,повечето smart money инвеститори очакват суперкорекция до 0.5 .Т.е.1/2 унция злато да купува Доу ! Сега Доу е 13 000 .Или срив 7-8 пъти на Доу,или скок на унцията злато в долари .Другото е пропаганда :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
LuckyYou
преди 11 години
Разбира се, че е така. Представянето на фирмите като цяло не е било по-добро от 5 години. Това, че има политическа криза, не означава, че има икономическа такава. А финансовият пазар отразява представянето на реалния пазар, така че това е напълно логично. Всички обаче предричате краят на света, докато някои правим пари, докато вие се страхувате и бягате :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още