IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акцентите в бизнеса 20 септември

Най-важното от света на бизнеса според редакторите на Investor.bg

15:32 | 20.09.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Вече близо две десетилетия Бил Гейтс си остава най-богатият американец. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Вече близо две десетилетия Бил Гейтс си остава най-богатият американец. Снимка: Ройтерс

България

Страната ни ще търси път към сърцата на инвеститорите от три континента, което ще ни струва 13 млн. лв. Дано си заслужават и дано не се повтори фиаското от рекламните клипове за туризма.

Отново очакваме възстановяване на имотния пазар – консултанти прогнозират увеличение на сделките в София, но не и подобрение на строителната активност. Под въпрос е и дългоочакваното понижение на лихвите по кредитите, за което се говори около понижената доходност по държавния ни дълг.

По света

В Европа икономиката остава нестабилна – Испания е все по-близо до искане на финансова помощ, бизнес активността във Франция е на най-ниското си ниво от три и половина години, а Германия се очертава като единствен остров на стабилност. Това, както и новината за зацикляне на китайската икономика, върна страха на инвеститорите и доведе до резки движения на валутния пазар.

Между другото

За поредна година Бил Гейтс остава най-богатият американец на планетата. Със сигурност би могъл да отпразнува доминацията си с покупка от новия проект на модната икона Versace – онлайн магазин за луксозни стоки.

Ако имате желание да си купите смартфон, но искате да останете встрани от истерията около Samsung и Apple, HTC има предложение за вас – два нови модела с операционна система Windows Phone 8.

Дебатът

Все така си оставаме на последно място в ЕС като процент от БВП, отделян за здравеопазване. Затова продължаваме да търсим вашите мнения – какво трябва да се промени. Днес ви представяме гледната точка на Момчил Матев.

Ако и вие имате предложения за реформите, които трябва да се направят – изпратете ни идеите си на info@investor.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:02 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още