IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Акцентите в бизнеса 29 август

Най-важното от света на бизнеса според редакторите на Investor.bg

14:12 | 29.08.12 г.
<p>
	В сърцата на интернет потребителите вече има нови любимци - <a href="http://www.investor.bg/analizi/262/a/novi-socialni-mreji-zavladiavat-syrcata,139434/" target="_blank"><strong>ситуацията при социалните мрежи</strong></a>&nbsp;е доста динамична. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

В сърцата на интернет потребителите вече има нови любимци - ситуацията при социалните мрежи е доста динамична. Снимка: Ройтерс

България

След мащабните проекти за строеж на магистрали, правителството вече мисли и с какво ще се движим по тях. Повод за притеснение обаче няма – икономическият министър Делян Добрев обяви, че три автомобилни гиганта ще местят производството си у нас.

Всъщност...сякаш повод за притеснение има – сигнал за него дават от туристическата индустрия, където все по-силно се отразяват липсата на професионална квалификация и добри познания. Как тогава да очакваме, че автомобилостроенето ще е друго?

По света

Лявата вълна в Европа явно застига и Великобритания, където обмислят мерки, с които да посегнат по-категорично на богатите и да ги накарат да платят голяма част от сметката за излизането от рецесията.

В Гърция пък кризата е толкова сериозна, че депутати и министри остават без държавни пари за банкети. Междувременно централната банка на Швейцария се чуди къде да инвестира рекордно големите валутни резерви на страната. Каква ирония.

Петролът продължава да е обезпокоителна новина за света, а страните от Г-7 планират съвместни мерки за овладяване на поскъпването му.

Борсата

На българската борса търговията е замряла, но пък поне е весело. След като бе разпространен отчет на Меком АД, в който бе обявена 63 млн. лв. загуба, последва опровержение – финансовите резултати не били коректни, защото са изпратени от старото ръководство на компанията.

Отчетът на Трейс също разочарова и акциите на компанията потънаха рязко.

Между другото

След всички тези негативни новини, идва време за разпускане – австралийски милионер строи нов Титаник, с който да се пресъздаде атмосферата на потъналия кораб. От 2014 година пък любителите на моторните спортове ще имат ново занимание – Формула Е – специално състезание за електромобили.

Дебатът

Продължаваме да търсим виновника за кризата в еврозоната – ако знаете кой е той, пишете ни на info@investor.bg!

Ако инвестициите и пазарите ви привличат, но не знаете откъде да започнете подготовката си – предлагаме ви курс за начинаещи инвеститори. С него ще поставите солидни основи, върху които да стъпи инвестиционната ви стратегия. Очакваме ви!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:27 | 21.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още