IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Акцентите в бизнеса 17 август*

Най-важното от света на бизнеса според редакторите на Investor.bg

14:02 | 17.08.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Вчера бе <a href="http://www.investor.bg/novini/261/a/deniat-na-istinata-za-investitorite-vyv-facebook,138937/" target="_blank"><strong>тежък ден за акционерите във Facebook</strong></a>. Акциите на компанията пропаднаха под 20 долара, след като служителите получиха право да продават. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Вчера бе тежък ден за акционерите във Facebook. Акциите на компанията пропаднаха под 20 долара, след като служителите получиха право да продават. Снимка: Ройтерс

България

Жегите през лятото пращат повече туристи в планината. Това води до силен сезон за хотелиерите в планината. Високите температури се оказват притеснителни не само за хората, а и за реколтата – заради тях ще се наложат компенсации на производителите на картофи.

Неприятните изненади с фирмите за събиране на дългове ще намалеят, след като мобилните оператори ще трябва да уведомяват абонатите си за стари дългове.

По света

Финландия се готви за разпадането на еврозоната, докато икономисти предричат нова рецесия във валутния съюз още от това тримесечие.

Световните пазари все още са на оптимистична вълна след вчерашния борсов ръст в САЩ. Повишенията продължиха и днес с нов рекорд в цената на акциите на Apple. На обратния полюс са настроенията около Facebook, като акциите на социалната мрежа продължават да потъват.

Петролът сорт брент поевтинява с 1,3% до 113,72 долара за барел, а еврото напредва срещу долара до 1,2370 EUR/USD.

Борсата

Заради инвестиции на фондовия пазар в България бившият икономически министър Трайчо Трайков е попаднал в конфликт на интереси, в резултат на което може да му бъдат отнети получените министерски заплати.

Междувременно ВАС отмени решението на КФН за отнемана на лиценза на ИП Стандарт инвестмънт.

Между другото

Манчестър Юнайтед сключи договор за спонсорство с компанията за залози Bwin. Сега предстои да видим дали „червените дяволи“ ще започнат да трупат странни резултати или отново ще атакуват върха. Като стана дума за връх – вижте какво е да живееш в най-високите небостъргачи в света.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още