IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Citibank: Сингапур ще е най-богатата страна в света през 2050 г.

БВП на глава от населението на малката южноазиатска страна ще надхвърли 137 хил. долара, прогнозира банката

18:46 | 16.08.12 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Залез над Сингапур. Снимка: Ройтерс</em></p>

Залез над Сингапур. Снимка: Ройтерс

Според доклад на Citibank и консултантската компания Knight Frank, най-богатата страна в света през 2050 г. ще е Сингапур, съобщава CNBC.

2012 Wealth Report, базиран на интервюта със свръх богати - лица с инвестиционни активи за над 25 млн. долара - предвижда брутният вътрешен продукт (БВП) на глава от населението на малката южноазиатска страна до средата на века да достигне 137 710 долара според паритета на покупателната способност.

На второ място в класацията се нарежда Хонконг със 116 639 долара, следван от Тайван със 114 093 долара (в случай, че страната не бъде присъединена към Китай) и Южна Корея със 107 752 долара.

На пето място се нарежда единствената неазиатска страна в челото на класацията – САЩ, с БВП от 100 802 долара на глава от населението.

Докладът обаче не споменава нищо за малкия, но изключително богат Катар, чийто БВП на глава от населението и отново приравнен към покупателната способност по данни на Световната банка (СБ) за 2012 г. вече е достигнал 92 хил. долара. В доклада не се споменава и какво ще се случи с друга свръх богата страна - Люксембург.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
nobel
преди 11 години
И статията си я бива, но пък и коментарът ти е чуден. Особено финала с пълната неизвестност е жесток. Аз имам една книжка - Светът през 2000-та година. Писана е през 1980-а. Според тая снижка самолетите вече трябваше да возят по 3 - 4 000 души и да летят със 7 000 километра в час. Горките хора. Как ли биха се почувствали, ако някой им беше казал, че дори Конкорд вече не лети. Отдавна трябваше да има колонии на Луната и първите полети с хора до Марс да са факт. Но за падането на комунизма, мобилни телефони, Р С и интернет не става и дума. А след 38 години? Единственото сигурно е, че едва ли коя да е от прогнозите ни ще се сбъдне. Особено това с "другаря цар", който може да натисне грешното копче е задачка с много неизвестни. Не е само Северна Корея - ти на ясно ли си кой точно и как управлява Китай. И какво може да им дойде в главите на следващите. Така че - наистина пълна неизвестност.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
Pyramid
преди 11 години
Ами за Катар е ясно - дотогава, нефтът им ще е свършил и вече няма да са толкова "яки", ще карат основно на спестявания;Люксембург, както са нямали, така и днес нямат и едва ли ще проимат нещо такова, което да произведе у тях ПРОДУКТ. Те са галеници на съдбата, без някакви особени заслуги. Затова, нормално е да се очаква /постепенно/ забавяне на ръста там, основан на невеществени "предимства", респективно, и избутване от първите места в класацията. Значи, и те отпадат, това са поне 38 години.Хонгконг...ами той вече бе присъединен към Китай, да пази Господ от още по-сериозни катаклизми, че там са шебек върху шебека.Южна Корея - стискам им палци - ще бере още ядове със Севера. Не ги знам тези бедняци каква ще я свършат, водени от проста завист на държавно, т.е. династическо ниво. Боя се за тях, щото цар - "комунист" като поредния "другар Ким" си е жива прокоба, да не натисне някое грешно копче, "Лидерът" му с "лидер", дето сам и *** си не е бърсал. Изобщо, пълна неизвестност.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
Боян
преди 11 години
Да, а 2175 година на първо място ще излезе България с 1 000 000 население и 957 871 евро доход на глава на населението.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още