IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Moody's снижи рейтингите на UniCredit и Intesa Sanpaolo до този на страната

Агенцията намали рейтингите на общо 13 италиански банки, като се позова на намалялата кредитоспособност на местното правителство

10:00 | 17.07.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Moody's снижи рейтингите на UniCredit и Intesa Sanpaolo до този на страната

Международната рейтингова агенция Moody`s понижи дългосрочните рейтинги на 13 италиански банки след затварянето на борсите вчера, като се позова на намалялата кредитоспособност на правителството на страната, предаде Интерфакс, като се позова на съобщение на рейтинговата агенция.

Рейтингите на най-големите италиански банки UniCredit SpA и Intesa Sanpaolo SpA са понижени с 2 степени до Ваа2. Перспективата и по двата рейтинга остава негативна в унисон с перспективата по италианския държавен рейтинг.

Това е второто понижение от страна на Moody's на рейтингите на тези две банки за последните 2 месеца. На 14 май агенцията понижи рейтингите на 26 италиански кредитни институции с между една и четири степени.

При останалите 11 кредитни институции, на още 4 рейтингите са понижени с 2 степени, а на 7 – с една степен.

През миналата седмица Moody's понижи кредитния рейтинг на Италия с 2 степени до Ваа2.

От  Moody's посочват, че рейтингите на италианските банки може да бъдат коригирани в посока на повишение, ако те предприемат действия за увеличаване на капитала и ликвидността си, постигнат подобряване на кредитното си състояние или увеличат печалбата си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:42 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още