IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Австралия даде зелена светлина на SABMiller да купи Foster's

Британската компания ще придобие австралийската пивоварна за сумата от 10,2 млрд. долара

09:01 | 25.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
Австралия даде зелена светлина на SABMiller да купи Foster's

Правителството на Австралия одобри офертата на британската пивоварна компания SABMiller да придобие местната Foster's. За сделката обаче има условие мениджмънтът на Foster's в Австралия да бъде оставен да работи за компанията, пише ВВС.

Предложението на SABMiller е на стойност 9,9 австралийски долара (10,2 млрд. щатски долара).

Сред ангажиментите, поети от британската компания, е и да не се изнасят дейности от производствения процес извън Австралия.

Така за сделката е дадена зелена светлина и тя може да бъде окончателно сключена, ако акционерите на Foster's приемат условията. Очаква се те да имат общо събрание на 1 декември, на което да се вземе решение за финализиране на придобиването.

„SABMiller поеха доста ангажименти, които признават важността на Foster's за нашата икономика и ще подпомогнат пазара на труда в Австралия“, заявява днес финансовият министър на страната Уейн Суон.

Миналата седмица от SABMiller “подсладиха“ предложението си към акционерите на Foster's с оферта да изкупят акциите на компанията по цена 5,40 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:13 | 06.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още