IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Робърт Зелик: Г-20 трябва да даде знак за повишаване на доверието

Споразумението на лидерите от еврозоната осигури известно време и предизвикателството е как да се използва то, твърди президентът на Световната банка

17:24 | 01.11.11 г.
Робърт Зелик: Г-20 трябва да даде знак за повишаване на доверието

Срещата на високо равнище на Г-20 във Франция трябва да даде „силен сигнал“, че Европа ще доведе докрай плановете си за преодоляване на дълговата криза в еврозоната, заяви президентът на Световната банка Робърт Зелик, цитиран от Ройтерс.

Според Зелик призивът на Гърция за референдум по новия спасителен пакет добавя несигурност на пазарите и ако се провали, „ще се получи голяма бъркотия“.

„Споразумението на лидерите на еврозоната осигури известно време и предизвикателството е как да се използва то“, каза президентът на Световната банка.

„Ще бъде от голяма полза лидерите на Г-20 да излъчат силен сигнал за довеждане на нещата докрай, последващ инициативата на еврозоната, така че да се подкрепи и доизгради доверието“, добави той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още