IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво се случи по света, докато в България почивахме?

Пазарите преживяха пореден шок, петролът падна под 80 долара за барел, американските индекси записаха най-слабата си седмица от три години насам

07:45 | 26.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
Какво се случи по света, докато в България почивахме?

Какво да очакваме през новата седмица?

Новата седмица съвпада с последните дни на третото тримесечие. То не беше стабилно и позитивно за водещите фондови борси, като от началото на юли досега Dow Jones Industrial Average отстъпва с 13,5 на сто, а S&P 500 – с 14 на сто.

През седмицата се очакват данни за състоянието на пазара на жилищния пазар и потребителите в САЩ. С голям интерес се очакват аукционите за продажба на американски държавни ценни книжа на стойност близо 100 млрд. долара и матуритет между две и седем години.

По всичко личи обаче, че фокусът на вниманието отново ще бъде Гърция. Така наречената „тройка” – представителите на Международния валутен фонд, Европейската централна банка и Европейския съюз, трябва да подължи консултациите с правителството на южните ни съседи.

От успеха на разговорите ще зависи отпускането на поредния транш от спасителния пакет, който има за цел да предотврати банкрута на Гърция, която е най-задлъжнялата държава в Европа. Ключов момент от преговорите ще бъде предстоящата във вторник среща между немския канцлер Ангела Меркел и гръцкия премиер Георгиус Папандреу.

Икономическите и корпоративни новини, които се очакват в България през новата седмица, може да видите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още