IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кадафи: Жив съм, НАТО не може да ме намери!

Това е заявил вчера либийският лидер в аудиообръщение, излъчено по телевизията, което обаче не е било придружено от видеоматериал

10:30 | 14.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
Кадафи: Жив съм, НАТО не може да ме намери!

Либийският лидер Муамар Кадафи заяви в аудиообръщение, излъчено по либийската телевизия вчера, че е жив и се намира на място, където НАТО не може да го открие, предаде Ройтерс, цитирана от Dnes.bg.

"Казвам на страхливите кръстоносци, че се намирам на място, където не можете да ме достигнете и убиете. Аз живея в сърцата  на милиони," заяви гласът, приличащ на този на Кадафи. Краткото аудиопослание по телевизия Ал Джамахирия не бе придружено от видеоматериал.

Кадафи каза също, че е направил това изявление, след като получил "огромен" брой обаждания по телефона от либийци, загрижени за състоянието му, след като НАТО бомбардира  резиденцията му в елитния квартал Баб ал Азизия в Триполи в четвъртък. 

По-рано вчера италианският външен министър Франко Фратини изказа предположение, че Кадафи е напуснал Триполи и вероятно е бил ранен при въздушните удари. Либийското правителството веднага опроверга твърдението.

Фратини каза в интервю за в. "Кориере дела сера", че  "международният натиск вероятно е накарал Кадафи да реши да потърси убежище на безопасно място". Според Фратини възможно е либийският лидер е напуснал столицата, но не и страната. "Либия е голяма държава, с пустинни райони", добави Фратини.

Очаква се Кадафи да е сред тримата либийски служители, за които Международният наказателен съд възнамерява да издаде заповед за арест в понеделник.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:27 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още