IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чавес обеща милиони нови работни места и край на безработицата за 8 години

Президентът на Венецуела изрази увереност, ще бъде преизбран догодина

09:38 | 02.05.11 г.
<p>
	Чавес в Каракас на 1 май. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Чавес в Каракас на 1 май. Снимка: Ройтерс

Президентът на Венецуела Уго Чавес обеща милиони работни места и просперитет за страната си, като изрази увереност, ще бъде преизбран догодина, предаде Ройтерс.

В реч по повод Деня на труда, 1 май, в центъра на Каракас, Чавес обеща пред многохилядно множество да бъдат създадени 3 милиона работни места в строителството, селското стопанство и петролната промишленост през идните 8 години.

Той призна, че е пропуснал да изпълни някои от набелязаните си цели през 12-те години, откакто заема президентския пост.

„Имам обаче още година и половина и после още шест години“, подчерта Чавес, като демонстрира увереност, че ще остане на президентския пост за още един мандат.

За да постигне намерението си за нулева безработица, президентът обеща да представи през идните месеци план за обучаване на безработни да работят в строителството и в земеделието. 100 хил. от обещаните 3 млн. работни места ще се създадат по нови проекти, разработвани съвместно с чужди компании, отбеляза той.

Безработицата във Венецуела бе на ниво от 8,6% миналия месец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още