IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сирия използва танкове срещу демонстрантите

От началото на протестите в Сирия са загинали повече от 300 души, включително повече от 100 през последните няколко дни

17:30 | 25.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
Сирия използва танкове срещу демонстрантите

За първи път от началото на протестите в страната Сирия използва танкове срещу демонстрантите, пише Financial Times. Силите за сигурност са убили най-малко петима протестиращи в южния сирийски град Дера, на фона на ескалиращо напрежение в цялата страна.

Според очевидци и активисти за защита на човешките права в понеделник сутринта, в Дера са навлезли танкове и пехота, като по покривите на сградите са били забелязани снайперисти. По последни данни телата на убитите и ранените все още не са прибрани от улиците.

Дера се намира на границата с Йордания, която по информация на Ройтерс е била затворена по-рано през деня. Според изявление на правителството в Дамаск, в района се провежда мащабна операция по сигурността.

Военни части са били забелязани и в покрайнините на Дамаск и крайбрежния град Джаблех.

Информацията от Сирия остава оскъдна, тъй като режимът ограничи достъпа на чуждестранните журналисти.

Повече от месец Сирия е разтърсвана от масови протести срещу корупцията и репресиите свързани с режима на президента Башар ал Асад.

От началото на протестите в Сирия са загинали повече от 300 души, включително повече от 100 през последните няколко дни. В опит да потуши напрежението, миналата седмица режимът отмени 48-годишното извънредно положение.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:21 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още