IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕС категорично се противопоставя Кадафи да бъде наследен от синовете си

Подобен ход е напълно неприемлив, тъй като режимът в Либия е загубил цялата си легитимност

21:28 | 04.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
ЕС категорично се противопоставя Кадафи да бъде наследен от синовете си

Европейският съюз не би приел вариант, при който либийският държавен ръководител Муамар Кадафи бива наследен от някой от синовете си, е напълно неприемлив.

"Позицията на ЕС е много ясна - режимът на Кадафи загуби цялата си легитимност и трябва да си отиде... Доколкото зная, неговите синове са в режима", посочи днес говорителят на ръководителя на външната политика на ЕС Катрин Аштън Майкъл Ман, пише DPA.

Той направи това изявление в коментар на публикация в американския вестник New York Times. В нея се казва, че най-малко двама от синовете на либийския лидер са предложили баща им да се оттегли и да бъде заменен от техния брат Сейф ал Ислам, който да поеме управлението на страната в условията на конституционна демокрация като възможен изход от кризата, в която е изпаднала Либия.

Говорителят на Аштън подчерта, че ЕС иска "волята на либийския народ да бъде уважена". "Искаме да видим преход към демократично бъдеще за страната", призова той.

Майкъл Ман съобщи, че е предвидено представители на оглавяваната от Катрин Аштън Европейска служба за външно действие да посетят във вторник бастиона на либийските бунтовници град Бенгази, за да се срещнат с местните жители, посочва БТА.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:12 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още