IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ЕС замразява авоарите на Хосни Мубарак и негови приближени

Решението повтаря подобно ограничение, наложено от съда в Египет

20:11 | 18.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
ЕС замразява авоарите на Хосни Мубарак и негови приближени

Представителите на страните от Европейския съюз решиха да бъдат замразени авоарите на бившия египетски президент Хосни Мубарак и на 18 негови приближени, съобщи Франс прес, позовавайки се на дипломатически източници.

Решението, по което се споразумяха посланиците на 27-те страни членки в Брюксел, се очаква да бъде одобрено в понеделник от министрите на външните работи от ЕС и да влезе в сила идната седмица, уточниха източниците.

Санкцията се отнася за същите лица, които са обект на подобно решение на съда в Египет.

В началото на март наказателен съд потвърди решение за замразяване на авоарите на Мубарак и неговите близки.

Европейският списък съдържа 19 имена, посочи европейски дипломат. Освен Мубарак, съпругата му Сюзан, синовете му Алаа и Гамал и техните съпруги, в него са включени имената на ключови личности от предишния режим като бившия министър на вътрешните работи и един партиен ръководител, добави дипломатът.

Мубарак, който беше принуден да подаде оставка на 11 февруари под натиска на улицата след 30 години начело на страната, е обвинен, че е натрупал значителни богатства. Един от
съветниците му обаче отхвърли някои оценки, според които това богатство възлиза на няколко милиарда долара.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:49 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още