IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Властите в Йемен обявиха извънредно положение, протестите се разрастват

В най-кървавия ден от началото на бунтовете са убити 40 души, а стотици са ранени

19:54 | 18.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Властите в Йемен обявиха извънредно положение, протестите се разрастват

Силите за сигурност в Йемен са открили огън срещу протестиращите срещу президента Али Абдула Салех демонстранти. Това е принудило властите да обявят извънредно положение в страната, тъй като протестите взимат все повече жертви, пише Bloomberg.

Повече от 40 души са били убити, а стотици са били ранени, след като снайперисти са започнали стрелба по протестуращата в столицата Сана страна. Информацията е на медици, лекуващи ранените. Данните на вътрешното министерство са за 25 убити и 102-ма ранени.

На специална пресконференция Салех е обявил извънредно положение в цялата страна. Той е заявил, че убитите са „мъченици” на демокрацията и жертви на саботаж, организиран от Саудитска Арабия. Повече детайли по въпроса обаче не са били дадени.

Протестиращите искат да свалят управляващия от три десетилетия Салех. Митинги има почти всеки ден от близо два месеца, но днешните са най-кървавите от началото на събитията. Стартът на опозиционната вълна бе даден от бунтовете в Тунис и Египет.

По-рано тази седмица един от съседите на Йемен – Саудитска Арабия, изпрати свои военни части със задачата да подпомогнат властите в друга точка на протести в региона – Бахрейн.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още